Wielrennen: Wereldbeker in Emmen voor wielrenners met een handicap

Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli 2017 wordt in Emmen de wereldbeker voor wielrenners met een handicap, ook wel para-cycling genoemd, georganiseerd. De UCI Para-cycling Road World Cup in Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2017 wordt verreden. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de strijd op het parcours, maar deze wielrenners hebben ieder ook een uitzonderlijk verhaal. De wilskracht en het doorzettingsvermogen van deze sporters is voor elke ondernemer inspirerend en motiverend. Daarom wordt er op vrijdag 30 juni om 15:30 uur in de JENS Vesting het eerste Para-Cycling Inspiratie Netwerk Symposium georganiseerd.

Al decennia lang levert de wielersport verhalen vol contradicties. Het leven van menig wielrenner laat zich lezen als een roman want in geen enkele sport liggen heroïek en tragedie zo dicht bij elkaar. De wielerlevens van Peter Sagan, Tom Dumoulin en Marianne Vos staan volop in de schijnwerpers. Maar kent u de verhalen van de wereldtoppers uit het para-cycling? Waarschijnlijk niet, terwijl zij vaak keihard hebben moeten vechten voor een plek in de topsport.

Laat u als ondernemer inspireren en verrassen door de overeenkomsten én verschillen tussen topsport en het bedrijfsleven. Maak tijdens dit symposium kennis met bekende sprekers uit de para-cycling – en topsportwereld. Oud-wielrenster Marijn de Vries, is de dagvoorzitter en voormalig shorttrackster Monique Velzeboer vertelt hoe zij na een dramatisch ongeval tijdens een training in een rolstoel belandde en een nieuwe carrière startte.

Deze middag is bij uitstek bedoeld om regionale ondernemers kennis te laten maken met de sport en de para-cycling Trilogie in Emmen, met de World Cups in 2017 en 2018 én World Championships in 2019. Mooie internationale sportevenementen voor de provincie Drenthe en gemeente Emmen met kansen voor maatschappelijke en economische impulsen. Na afloop vindt er een informele borrel plaats om na te praten en te netwerken. Toegangskaarten voor het symposium zijn hier verkrijgbaar: www.cyclingdrenthe.nl

Foto van dagvoorzitter: Marijn de Vries