Westerwolde rijgt, uniek evenement in Oost Groningen

Het is bijna zo ver, 16 juni openen 19 tuinen en 4 bijzondere locaties tien dagen hun tuinhekken en deuren voor de vierde editie van Westerwolde rijgt! Samen met een uitgebreid muziekprogramma en een groene en kunstzinnige FAIR, belooft het een prachtig evenement te worden.

Alle tuineigenaren hebben weer kunstenaars uitgenodigd om in hun tuin te komen exposeren. De tuinen zelf zijn stuk voor stuk het bezoeken waard en allemaal anders. Van klein en knus, tot parkachtig en landelijk. Geniet van keramiek, glaskunst, LandArt, textiel- of schilderkunst, schuif aan bij verhalenvertellers of laat je rondleiden door een danseres of clown. Elke tuin is een verrassing!
Er hebben zich weer vier bijzondere locaties aangesloten. Museum de Oude Wolden, de Burcht in Wedde en Gasterij Natuurlijk Smeerling hebben allemaal voor mooie exposities gezorgd en zijn gratis toegankelijk. Klooster Ter Apel geeft korting op de entreeprijs; het LandArt project op de enclave is wel vrij toegankelijk.

Het handige programmaboekje is al weer gedrukt. Het ligt tijdens het evenement bij alle tuinen en nu al  bij de Tourist Info kantoren en agentschappen. Daarin alle adressen en tuinbeschrijvingen maar ook alle info over het muziekprogramma. Op diverse locaties zullen artiesten hun muziek laten horen, in veel verschillende genres. Van pop tot klassiek, van luisterliedjes tot close harmony.
Voor de fietsliefhebbers: de locaties zijn door middel van routes aan elkaar te rijgen, op de website van WWR zijn routes en kaartjes te downloaden.
Maar er kan ook echt geregen worden. Bij elke tuin ontvangt de bezoeker een kraal, door de tuineigenaar of kunstenaar gemaakt of uitgezocht. Verzamel ze allemaal en rijg een prachtig aandenken aan Westerwolde rijgt 2017!

Nieuw dit jaar is de ‘Westerwolde rijgt FAIR’ in het beschermde dorpsgezicht van Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde, te midden van monumentale boerderijen en bijzondere natuur.
Rond Gasterij Natuurlijk Smeerling en op het terrein van Natuurmonumenten staan meer dan 50 stands met daarin tuingerelateerde zaken en kunst(zinnigheid). Er is livemuziek en leuke activiteiten voor kinderen. De fair wordt gehouden op woensdag 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Niet alle tuinen zijn deze dag open, maar dat staat allemaal in het programmaboekje.

Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst. 16 t/m 25 juni van 10.00 tot 17.00 uur.
Toegang gratis.
www.westerwolderijgt.nl
Volg de voorbereidingen op Facebook en Twitter!