Voorjaarsschoonmaak in Drentse dorpen en wijken begonnen

 

Team VPB-Buurtsupport laat glascontainers blinken

De grote voorjaarsschoonmaak in een groot aantal Drentse dorpen en wijken is begonnen. Een team van VPB-Buurtsupport uit Emmen is in de eerste week van april gestart met het spic en span maken van meer dan 300 glascontainers, verspreid over heel Drenthe. Vette aanslag, illegaal geplakte posters en andere ongerechtigheden worden vakkundig met stoom en schoonmaakmiddelen verwijderd. Een frisse aanblik voor de inwoners, werkervaring voor de mensen van het team. Twee keer per jaar gaat de ploeg alle glascontainers van inzamelaar Suez langs.

De schoonmaakactie levert niet alleen schone containers op, maar betekent ook vier maanden werk en werkervaring voor een team van drie mensen. Het speciale reinigingsteam is een initiatief van de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen (VPB) en afvalinzamelaar Suez. Het bedrijf heeft in Drenthe zo’n 313 glasbakken staan, verspreid over de hele provincie.

VPB-Buurtsupport is opgericht in 2014 en een samenwerking tussen de VPB en de Stichting Buurtsupport Emmen. Het team van VPB-Buurtsupport bestaat uit mensen die moeilijk een reguliere baan kunnen vinden en via het project werkervaring opdoen. Buurtsupport is actief in tal van dorpen en wijken binnen de gemeente Emmen, het team van VPB-Buurtsupport werkt door heel Drenthe.