Voorbeschouwing: Veel strijd verwacht bij Alteveer-Pekelder Boys

                                                                                                  Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

Komende zondag zal de spanning om te snijden zijn als Alteveer en Pekelder Boys de degens kruisen. Geen duel om des keizers baard immers, want er staat wel degelijk iets op het spel, namelijk niet degraderen. Alteveer staat nog net boven ‘de streep’ en de Boven Pekelders op een rechtstreekse degradatieplek. Winst is voor beide ploegen dan ook absoluut noodzakelijk. Op het Alteveerster sportpark kan het dus wel eens een heel aantrekkelijk duel gaan worden.

De laatste weken vergaat het beide ploegen allesbehalve goed. Alteveer kende weliswaar een heel aardige fase vlak voor de winterstop, maar de laatste vijf wedstrijden werd niet gewonnen. De duels leverden de geel-zwarten slechts twee punten op. De gasten van komende zondag behaalden in het laatste kwintet wedstrijden vier punten en wonnen van de concurrent in de degradatiestrijd, WEO. Die ploeg staat nog twee punten voor op de rood-witten en dus moeten de bezoekers de drie punten meenemen maar Boven Pekela.

 De wedstrijd leeft al weken bij beide clubs en zoals het verleden wel leerde wordt een vleug humor niet uit de weg gegaan en dat zal dit weekend ook niet anders zijn: een rode doelpaal, een verdwenen middenstip of wellicht een andere grap? ,,Wij hebben hun sportpark tijdens de uitwedstrijd volgehangen met degradatiespoken”, lacht Alteveer-speler Ramon Jansen. Jansen erkent het belang van de wedstrijd en hoopt vooral op een overwinning van zijn ploeg. ,,Het belang van de derby is nu wel héél groot. Zij staan er knap beroerd voor natuurlijk, maar ook wij zijn er nog lang niet. Ik denk dat we nog zes punten nodig hebben om ons veilig te spelen.”

Aan de strijd en inzet zal het niet liggen: Alteveer speelt het hele seizoen al dergelijk voetbal. Spel waar de ploeg zich niet voor hoeft te schamen, want menig tegenstander heeft er de nodige moeite mee gehad. Zo zal het zondag ook gaan, maar de bezoekers zullen een hard duel ook niet uit de weg gaan, want zullen voor elke meter knokken. Alteveer-speler Roy de Wijk is geschorst, maar de rest is gewoon inzetbaar volgens Jansen. Bij de Boys komt het gevaar vooral van spits Koos Kuiper die er in bijna vijftien jaar Pekelder Boys meer dan honderd inschoot.

Het duel tussen Alteveer en Pekelder Boys begint zondag om 14.00 uur.