Vanuit Drouwen: Reesafari op de fiets

’s avonds zoeken naar reeën op de fiets

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een prachtige tocht op de fiets.  De tocht start bij Buitencentrum Boomkroonpad. Tijdens de fietstocht ontdekt u de verborgen schatten van boswachterij Gieten-Borger en gaat u samen met de gids proberen om reeën te spotten.

Het ree is van oorsprong een dagdier. Maar door de vele verstoringen door de mens is hij verworden tot nachtdier. Ze zijn dan ook het meest actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer. Op plaatsen waar reeën in alle rust kunnen leven zijn ze ook overdag goed te zien. Tijdens de fietstocht gaan we ’s avonds  op pad om reeën te spotten. Ook als je geen reeën ziet, kun je vrij gemakkelijk vaststellen dat ze er wel zijn. Reeën laten namelijk diverse sporen achter in het veld, bijvoorbeeld veegsporen,  looproutes en vraatsporen.

Informatie
De fietsexcursie vindt plaats op vrijdag 21 juli en start om 20.00 uur. U gaat samen met de gids van Staatsbosbeheer met de fiets het bos in op zoek naar reeën. In totaal bent u ongeveer 2 uur onderweg. Tip: trek donkere kleding aan en neem een verrekijker mee.

De kosten zijn € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen.

Startlocatie: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Vooraf aanmelden verplicht: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad