Valthe vierde drie dagen feest

Valthe bruiste de afgelopen dagen weer van de festiviteiten tijdens het 24e feestweekeinde. De stichting Feva en de stichting Dorpsvermaak Valthe hadden ook dit jaar weer een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud en een keur van artiesten naar het dorp weten te halen. Ondanks dat op zondag regen en zon elkaar afwisselden deerde dit het publiek niet en kwamen deze voorzien van een paraplu in grote getale naar Valthe.

De feestelijkheden gingen vrijdag van start met het oplaten van ballonnen en de officiële opening van de feest driedaagse. Daarna was er in de feesttent een optreden van de 5th Wheel en Dolly en zien Tarrels. Zaterdagochtend was er een kofferbakverkoop en konden de kinderen straattekenen en zich laten schminken.

In de grote feesttent ging het dak er zaterdagavond bijna af tijdens de optredens van Jannes, Django Wagner, One Two Trio en Black Tie Monkey Squad. In de straten van Valthe was zondag een braderie en rommelmarkt. Ook konden de bezoekers genieten van verschillende koren zoals De Hondsrugzangers, Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts en Shantykoor De Scheepsjoagers. Om het allemaal nog gezelliger te maken liep het Dweilorkest Liefhebbers over de markt. In de feesttent was in de ochtend een kerkdienst en ’s middag werd er een Tirolermiddag georganiseerd met Gipfelpower en Gigant FM Voute Discoshow. Daarnaast was er ook nog drie dagen kermis in het dorp. (Week in Week uit/Martin Zaagman)