Vakantielezen-feest met Jos Tipker

De bibliotheken in Ter Apel en Vlagtwedde organiseren een vakantielezen-feest met Jos Tipker op donderdag 3 augustus. Tijdens het feest leest een bibliotheekmedewerker voor en Jos Tipker heeft allerlei leuke plannen met onder meer  ballonletters.

Deze zomer doen 3.000 basisschoolleerlingen uit groep 3 en 4 in de provincie Groningen mee aan Vakantielezen van de bibliotheek. Kinderen worden gestimuleerd om ook in de vakantie te blijven oefenen met lezen, zodat hun leesvaardigheid op peil blijft.

Zomerdip
Kinderen oefenen hun leesvaardigheid gedurende het schooljaar, maar tijdens de zomervakantie wordt vaak een stuk minder gelezen. Uit onderzoek blijkt dat door deze leesstilstand van ruim twee maanden de technische en begrijpende leesvaardigheid flink achteruit kan gaan. Vooral de beginnende lezers uit groep 3 krijgen te maken met deze zomerdip. Vakantielezen is bedoeld om de zomerdip te voorkomen, maar het laat ook zien dat lezen altijd en overal leuk is, ook in de vakantie

Feest
Op het vakantie-lezen feest zijn alle kinderen vanaf 6 jaar welkom, de toegang is gratis. Het is feest in de bibliotheek op donderdag 3 augustus; in Vlagtwedde van 10:30-11:30, in Ter Apel van 15:00-16:00 uur.