Treant Zorggroep opent deuren tijdens Week van Zorg en Welzijn

Een kijkje nemen achter de schermen van het ziekenhuis? Het kan bij Treant Zorggroep tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn. Ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen opent zaterdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur de deuren voor bezoekers.

Ook is iedereen deze week van harte welkom bij diverse activiteiten op Treant-locaties voor verpleeg- en ouderenzorg in Hoogeveen, Emmen, Odoorn, Schoonoord en Weiteveen. Op www.treant.nl/opendag is het complete programma van Treant te vinden tijdens de Week van Zorg en Welzijn.

Activiteiten in Hoogeveen
Op zaterdag 18 maart is er in ziekenhuislocatie Bethesda van alles te zien en te doen tijdens de open dag, ook voor kinderen. Men kan een speciaal voor de open dag samengestelde route volgen, langs diverse afdelingen en specialismes.

In Weidesteyn, centrum voor verpleeg-, revalidatie- en herstelzorg, aan de Dr. G.H. Amshoffweg 4, lopen op donderdag 16 maart studenten mee met behandelaren tijdens een meeloopochtend voor scholen.

Activiteiten in Emmen
Woonwijkcentrum Holtingerhof aan de Holtingerbrink 62 houdt op vrijdag 17 maart van 14.00 tot 19.00 uur open huis.
Woonwijkcentrum Holdert aan de Hondsrugweg 101 organiseert op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur een open dag.
Op zaterdag 18 maart is iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom bij de open dag van woonwijkcentrum Valkenhof aan de Boomvalk 80.

Activiteiten in Odoorn
In woonwijkcentrum De Paasbergen zijn er deze week diverse activiteiten. Op dinsdag 14 maart is er van 10.00 tot 13.00 uur een oude ambachtenmarkt, op vrijdag 17 maart om 14.30 uur een rolstoeldemonstratie en op zaterdag 18 maart is er van 10.00 tot 13.00 uur een open dag.

Activiteiten in Schoonoord
Woonwijkcentrum Het Ellertsveld aan de Bonkersstraat 2 in Schoonoord houdt op zaterdag 18 maart van 9.30 tot 13.00 uur een open dag.

Activiteiten in Weiteveen
In Veltman, woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen, aan de Ir. Biewengaweg 42 is er op maandag 13 maart van 13.00 tot 15.00 uur een informatiemiddag met allerlei activiteiten op het gebied van zorg en welzijn.

Instagram
Het Instagram-account van Treant staat van 13 tot en met 18 maart in het teken van de Week van Zorg en Welzijn. Medewerkers van verschillende afdelingen laten hun werk in de nacht zien, oftewel: de Nacht van Zorg en Welzijn. Ze doen dit met foto’s, video’s en verhalen over hun werk.

Week van Zorg en Welzijn
De Nationale Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. De week is een uitgelezen kans voor cliënt, patiënt (aankomend) mantelzorger, vrijwilliger, buurtbewoner of student om kennis te maken met een zorg- en/of welzijnsorganisatie in de buurt.

__________________________________________