Touretappewinnaar Bauke Mollema naar Emmen

De Gouden Pijl viert haar 40e editie

Dinsdag 8 augustus rijden de amateur- en profrenners voor de veertigste keer door het centrum van Emmen. Om dit te vieren heeft de organisatie niemand minder dat etappewinnaar Bauke Mollema weten vast te leggen. Daarnaast kan het publiek zich verheugen op een heus Bike Event.

Bauke Mollema won 16 juli jl. de vijftiende etappe in de Tour de France en is daardoor een grote publiekstrekker. Wat we nog meer kunnen verwachten aan renners laat de organisatie nog even geheim. “We komen heel snel met meer namen. Op dit moment zijn we over verschillende renners in gesprek. Als het rond is, laten we het weten”, aldus koers directeur Anne Knol.

Naast aansprekende renners is er deze jubileumeditie een Bike Event op dinsdagmiddag. Zo wordt er onder meer een Dikke Banden Race georganiseerd. Jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar racen met hun eigen fiets over het parcours van de Gouden Pijl. Dwars door het centrum van Emmen strijden zij in drie categorieën om de eerste plaats. Deelnemers krijgen een t-shirt en kunnen eventueel een helm lenen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Gouden Pijl, www.goudenpijl.nl.

Na de Dikke Banden Race klimmen oud profrenners op de fiets. Zij gaan in een Derny race de strijd met elkaar aan.

De organisatie is al lange tijd druk met alle voorbereidingen. “Voor de organisatie geldt dat we samen meer bereiken dan alleen”, vertelt Roelie Lubbers, voorzitter Gouden Pijl, over de lange aanloop naar het evenement. “Door mensen met elkaar te verbinden, kennis te delen en samen de schouders er onder te zetten weten we ieder jaar weer een groots evenement neer te zetten. Vele sponsoren en vrijwilligers werken hier aan mee. Samen maken we er weer een mooi feest van!”