Toeristen weten Drenthe deze zomervakantie goed te vinden

De bezetting van de accommodaties in Drenthe is over het algemeen goed te noemen deze zomervakantie. Vooral de combinatie tussen natuur, cultuur en evenementen zorgt ervoor dat toeristen onze provincie bezoeken. Daarnaast zijn ondernemers volop bezig om de faciliteiten bij hun accommodatie uit te breiden.

Roland Rozenbroek, General Manager van Hof van Saksen, ziet het park helemaal volgeboekt deze zomer. “Gasten komen graag naar Hof van Saksen omdat wij zowel binnen- als buitenactiviteiten aanbieden. Ze zijn dus niet afhankelijk van het weer. Of de nieuwe glijbaan (de grootste indoor waterglijbaan ter wereld) extra bezoekers trekt, moet na de zomer blijken. In ieder geval maken onze gasten er nu bij slecht weer veelvuldig gebruik van. Schijnt de zon, dan ligt vervolgens ons strand helemaal vol.”

Froukje Bruins-Pauwels van Drouwenerzand Attractiepark ziet dit seizoen meer boekingen binnenkomen dan vorig jaar. Hieronder zijn ook meer Duitse- en enkele Belgische gasten. “Onze nieuwe lodges op het park zijn goed ontvangen en zitten gedurende de vakantieweken allemaal volgeboekt.”

Roompot Landgoed Het Grote Zand kent ook een betere bezetting dan vorig jaar. Maaike Reuselaars ziet vooral veel last-minute boekingen. “We merken dat veel van onze gasten liever vakantie vieren in eigen land, gezien alle onrust in de wereld. Wel wachten ze het weer af en boeken ze veel last-minute. Ze komen naar ons park voor de rust, om te wandelen en te fietsen. Wij moesten deze zomer zelfs nieuwe huurfietsen bestellen, omdat we niet genoeg hadden.”

Hillie Nijstad van Vakantiepark De Wiltzangh noemt de zomer gezellig druk. “Er worden meer huisjes geboekt dan kampeerplekken. Mensen laten zich veel leiden door de weersverwachtingen.” Gasten bezoeken De Wiltzangh veelal omdat het zich bevindt in Nationaal Park Dwingelderveld. De combinatie met uitstapjes naar onder andere Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe maken het ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

De Norgerberg heeft het beste voorseizoen ooit achter de rug en ook deze zomer gaat het snel met de boekingen. Het nieuwe zwembad, dat overdekt is met slecht weer en openlucht met goed weer, is erg in trek. Het aantal Vlaamse en Duitse gasten is iets gegroeid, maar dit gaat in kleine stapjes. Peter Kuipers van Hart van Drenthe ziet ook het aantal gasten uit Duitsland en België gestaag groeien. “Bij ons werkt de mond-tot-mondreclame goed, gasten weten ons te vinden. Ze waarderen onze kleinschaligheid en hoge mate van privacy.”

Ton Duivenvoorden, Van der Valk Emmen, geeft aan dat zij zich de komende periode vooral op de fietsende toeristen richten, in het kader van Drenthe als ideale fietsprovincie. “Vorig jaar heeft de opening van WILDLANDS ons veel extra bezoekers opgeleverd. Dat zien we dit jaar helaas minder terug.”

De komende weken zijn er volop activiteiten en evenementen in Drenthe. Natuurorganisaties, musea en attracties passen hun programma’s aan en organiseren vooral veel gezinsactiviteiten. Een overzicht van de activiteiten die te beleven zijn in Drenthe vind je op drenthe.nl/agenda.

Foto: Gijs Versteeg