Tegelhuys Gieten vierde twintigjarig bestaan

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

Alweer twintig jaar geleden is het dat Jacco en Saskia Langebeeke de deuren van Tegelhuys Gieten voor het eerst openden. Toen nog van een klein pand aan de Bloemakkers. Inmiddels is het bedrijf een stuk groter geworden en verhuisde het van naar eerst de Eexterweg 2 en later naar het huidige adres aan Vlaskamp 7. Daar is Tegelhuys Gieten alweer twaalf jaar gevestigd.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het er groot feest. Twintig jaar is immers niet niets en dus ging het ook niet onopgemerkt voorbij. Middels een heuse flyer kopte het bedrijf dat het twintigjarig bestaan zou worden gevierd en dat er een taartbuffet vanaf vrijdagochtend 9.00 uur was. Tot maar liefst negen uur in de avond was er voor de gasten de mogelijkheid een kijkje bij het bedrijf te komen nemen, de eigenaren en het personeel te feliciteren en uiteraard een stuk taart te eten. Op zaterdag kon dat van negen uur in de ochtend tot vijf uur in de middag. Er kwamen nogal wat mensen op af. Logisch, want Tegelhuys Gieten timmert al die jaren prima aan weg en kan dan ook nog steeds worden gezien als dé specialist van Noord- en Midden-Nederland op het gebied van vloertegels, natuursteen en vloerverwarming.

Geesje Ensing werkt sinds 1 januari 1998 bij het bedrijf. Volgend jaar dus twintig jaar. Ze heeft zich nog geen dag bij Tegelhuys Gieten verveeld en elke dag weer gaat ze met plezier naar haar werk. ,,We hebben een mooi team van part-timers: Petra werkt hier negen jaar en Marjolijn werkt er sinds maart jl.” Over het jubileumweekend was Geesje meer dan tevreden. ,,Afgelopen weekend was het erg druk. Dat zien we als een mooi gebaar: een teken dat men ons waardeert.”