SV Borger bereidde zich in Albufeira voor op de 2e seizoenshelft

Ook dit jaar heeft SV Borger 1 ervoor gekozen om te ‘overwinteren’ in Portugal. De mannen van trainer Arne Joling zijn zondagavond weer geland na 5 fantastische dagen in Albufeira. Grote dank gaat uit naar trainingskampen.nl dat voor het 7e jaar zorgde voor een perfecte organisatie!

Dag 1
Afgelopen woensdagochtend reisde de selectie van SV Borger in alle vroegte naar het zonnige Albufeira. De eerste dag stond in het teken van acclimatiseren. Rusten op bed, of aan het zwembad en aan het einde van de middag een strandwandeling richting het oude centrum van de Portugese badplaats. Daar aangekomen werd er genoten van een lekker drankje op één van de vele terrassen. Toen de karaoke set tevoorschijn werd gehaald werd het al snel erg gezellig! De Hollandse meezingers schalden door de stad. Dat Borger leeft is nu ook in de Algarve bekend!

Dag 2
Na een goede nachtrust en een gezamenlijk ontbijt stond de volgende ochtend de eerste training op het programma. De trainers hadden een gevarieerde oefensessie voorbereid. Het luie zweet kwam er dan ook al snel uit bij het gros van de spelers. Niet zo gek, want de zon deed ook goed zijn werk. Berichten over de kou en sneeuw in Nederland werden glimlachend ontvangen onder de hemelsblauwe lucht.
De middag stond in het teken van 10 minuten gesprekjes met de individuele spelers. Hierin werd teruggeblikt op de eerste seizoenshelft en vooruitgekeken naar de toekomst.
Aan het einde van de middag vertrok het complete gezelschap weer naar het centrum voor een voetbalquiz in een Nederlandse kroeg. Deze werd gewonnen door Albert Stevens en Lars Herink. Zij mochten de champagne ontkurken. De rest van de avond vermaakte de selectie zich in de plaatselijke horeca. Laat werd het uiteraard niet, want de volgende dag stond er een oefenwedstrijd op het menu tegen een 1e klasser. Daarin wilden de Borgernaren goed voor de dag komen en zeker geen uitgebluste indruk achter laten!

Dag 3
Vrijdag was dus matchday! ’s Ochtends werd er gerust. Na de lunch werd de wedstrijdbespreking in de open lucht gehouden. Heerlijk dat dit kan in januari. Na de bespreking vertrokken de groenhemden per touringcar naar het kunstgrasveld, waar even later GRC ’14 ook arriveerde. Deze tegenstander komt uit Giessen/Rijswijk en staat 5e in de 1e klasse. Een geduchte opponent dus! In de wedstrijd was dit ook duidelijk te zien. GRC viel aan en Borger probeerde hen vooral tegen te houden. Hoewel dit helemaal niet onaardig ging werd het uiteindelijk toch 0-8 voor de Giessenaren. De geleverde arbeid nemen de Borgernaren toch maar weer mooi mee richting de 2e seizoenshelft. Want daar is het uiteindelijk om te doen! Borger wil zich handhaven en zal alles in het werk stellen om dit te realiseren.

Dag 4
De zaterdag dat heel Nederland in rep en roer was vanwege de ijzel begonnen de mannen van Borger op het strand. Heerlijk sprinten door het mulle zand! Vervolgens werd er strandrugby gespeeld. Het kind kwam in de spelers los. Met name de zware jongens bleken zeer bedreven in dit spel. Na het rugby-en was het tijd voor het iets ontspannener voetvolley. Niet alles ging even goed, maar er werd wel enorm veel gelachen. Dat gebeurde ook toen de training werd beëindigd met diverse estafettespellen. Bokje springen, kruiwagen lopen, op de knieën lopen, je kunt het zo gek niet bedenken of het kwam voorbij. Van heinde en verre kwamen overige badgasten op het gelach en geschreeuw af. De spelers gingen ondertussen behoorlijk kapot. Het was het waard!
Na een douche en de lunch vertrok de selectie naar Ferreras waar de wedstrijd Ajax – RB Leipzig werd gespeeld. De Amsterdammers wonnen onder het toeziend oog van de Drenten met 5-1. De spelers en staf van Borger werden ondertussen plat ge-app’t door vrienden en bekenden die ze op Ziggo herkenden met een biertje in de hand…

Dag 5
Nadat met name de jongere spelers ’s nachts in de horeca nog een meet & greet met een deel van de Ajaxselectie hadden gehad vertrok de selectie al vroeg richting Lissabon voor het slot van het trainingskamp. In Lissabon aangekomen werd er geluncht in het historische deel van de stad. Sommigen kozen voor een snelle hap bij de Mac en vervolgens nog was sightseeing, terwijl anderen een authentiek terras opzochten en nog even genoten van heerlijke Portugese wijn.
Na de lunch werd Estadio da Luz van Benfica bekeken. Werkelijk een schitterend stadion van een club met een rijke historie! Uiteraard werd er geposeerd bij het standbeeld van Eusebio. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de voetbalcultuurbarbaren binnen de selectie deze parel niet eens kennen! Inmiddels is dat gelukkig rechtgezet.
Om 19.30 uur plaatselijke tijd vloog SV Borger terug naar Nederland. Diep in de nacht werd Borger binnen gereden. Het trainingskamp zat er op!

Borger gaat nu vol voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Als de teamgeest zo blijft als tijdens het trainingskamp, dan moet dit zeker gaan lukken!