sv Borger begint morgen aan de nacompetitie

Aanstaande zaterdag om half 3 zal Borger 1 uit beginnen aan de nacompetitie waarin handhaving in de derde klasse het doel is. Borger treft Hoogeveen die op haar beurt Borger probeert te verslaan om van de vierde naar de derde klasse te promoveren. Volgende week wordt er thuis gespeeld.

Twee seizoenen geleden (2014/2015) streden Borger en Hoogeveen, samen met Elim, om het kampioenschap van de vierde klasse. Elim ging er met de volle buit vandoor. In dit seizoen verloor Borger uit met 3-2 van de blauwhemden. De thuis wedstrijd en tevens ook de laatste wedstrijd van het seizoen kon Hoogeveen kampioen worden als het van Borger wist te winnen en Elim punten zou laten liggen. Hoogeveen begon deze wedstrijd alsof het al had geaccepteerd dat Elim de kampioen was. Borger stond bij rust dan ook op een 4-1 voorsprong en Elim stond achter. Na de rust wist Hoogeveen nog terug te komen tot 4-4. A-junior Albert Stevens besliste de wedstrijd in de 90e minuut: 5-4 winst.

Uiteindelijk promoveerden beide teams wel via de nacompetitie naar de derde klasse en dus kwamen Borger en Hoogeveen weer bij elkaar in. Vorig seizoen (2015/2016) verloor Borger wederom uit bij Hoogeveen door een toevalstreffer vanaf 50 meter die net onder de lat viel. Thuis werd er met 5-3 gewonnen. Dit seizoen is Hoogeveen gedegradeerd naar de 4e klasse en wist Borger zich rechtstreeks te handhaven.

Dit seizoen (2016/2017) begon Borger ijzersterk aan het seizoen gevolgd door hele rits nederlagen achter elkaar. Alleen de laatste wedstrijd voor de winterstop wist Borger nog te winnen. De tweede seizoenshelft zijn er te weinig punten gepakt voor directe handhaving.

Hoogeveen begon dit seizoen (2016/2017) niet sterk maar wisten zich na de winterstop goed te herpakken. Na de winterstop werd er slechts één keer verloren van Avereest.

Aanstaande zaterdag 20 mei zal Borger dus de eerste wedstrijd spelen tegen degradatie. Een week later komt Hoogeveen bij Borger op bezoek. De winnaar over twee duels zal gaan promoveren of degraderen. Het zullen twee interessante duels worden tussen twee gelijkwaardige teams. Borger hoopt op uw support tijdens deze wedstrijden om de mannen in het groen een extra duw in de goede richting te geven!