Succesvol concept voor startende ondernemers: Voortzetting OndernemersFabrieken Drenthe

Het College van Gedeputeerde Staten van Drenthe heeft ingestemd met de voortzetting van de OndernemersFabrieken in 2017 tot en met 2019. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van het ondernemersklimaat en wordt innovatie gestimuleerd. Gedeputeerde Staten stellen Provinciale Staten voor 410.000 euro per jaar beschikbaar te stellen.

De Ondernemersfabriek is onderdeel van het provinciale Topprogramma en is bedoeld voor starters en ambitieuze ondernemers met groeipotentie. In 2017 kent de OndernemersFabriek Drenthe drie fysieke locaties: Assen, Emmen en Hoogeveen.
Ondersteuning voor startende ondernemers De Ondernemersfabriek ondersteunt ambitieuze startende ondernemers met het bieden van een werkplek en een coach/mentor, als ook deelname aan workshops en trainingen, toegang tot het partnernetwerk en deelname aan events.

Succesvol concept
Het concept van de OndernemersFabriek blijkt succesvol te zijn voor veel van de startende ondernemers. Hun omzet stijgt en hun profilering naar buiten verbetert. De OndernemersFabrieken hebben een belangrijke verbindende werking tussen ondernemers binnen de provincie, waarbij kennis, ervaring en netwerk met en tussen de ondernemers worden gedeeld. Toine Straatman van Van Straat tot Laan BV – een trainings- en theaterbedrijf – zit sinds maart dit jaar in de Ondernemersfabriek in Assen. “De OndernemersFabriek is onze voortdurende spiegel als ondernemer. Waar je als starter je soms kunt verliezen in het succes en de waan van de dag, dwingt de werkwijze van de OndernemersFabriek je om voortdurend terug te gaan naar je eigen plannen en je eigen ontwikkeling. Voor ons de beste keuze die we tot nu toe hebben gemaakt in ons jonge bestaan!”

“Al na twee dagen resultaat”
Wouter Toxopeus, startend E-Commerce ondernemer, heeft sinds kort een werkplek in de OndernemersFabriek in Assen. “Hoewel ik pas 2 dagen in de OndernemersFabriek zit, kan ik nu al aangeven dat dit zich uitbetaalt. Als startend ondernemer zocht ik een plek om buitenshuis te kunnen werken, om meer effectief te kunnen zijn. Daarnaast heb ik de behoefte om mijn netwerk in Noord-Nederland te vergroten met lokale ondernemers en partijen die startende ondernemers ondersteunen. Inmiddels heb ik al waardevolle feedback ontvangen op mijn plannen en is de hoeveelheid werk die ik kan verzetten verdubbeld. Al met al een mooi resultaat van mijn keuze voor de OndernemersFabriek.”

Meer informatie
Meer informatie over de OndernemersFabrieken staat op www.ondernemersfabriekdrenthe.nl