SETA kan gemis aan spelers niet opvangen: Damacota met 5-2 te sterk

Nieuwe Pekela – Vorige week won SETA nog netjes met 3-1 van Erica’86 en dat gaf de burger aan de Musselkanaalster Schoolstraat dus vast moed. En omdat niet geheel ontoevallig Damacota eerder dit seizoen met dezelfde cijfers werd verslagen zou er dus wel eens iets mogelijk kunnen zijn voor de formatie van trainer Harm Bolk. Dat lukte niet, want Damacota won op eigen veld met 5-2.

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

,,We zijn weer eens lang niet compleet”, zei SETA-voorzitter Jan Hartman voorafgaand aan de wedstrijd. Het is het euvel waar de ploeg eigenlijk al bijna het hele seizoen mee kampt. ,,Allemekinders, Steinfelder en Kral zijn er niet bij”, vervolgde hij. Tel daarbij nog eens het gemis van Ricardo van der Werf op en zo waren er nog een aantal niet inzetbaar.

Eigenlijk ging het niet eens zo slecht als de beginfase werd bekeken. Weliswaar kwam Damacota op voorsprong door Jordy Kremer, maar Rick Veldman en later Dylan de Wit scoorden daarna voor de blauw-witten. Nog geen vijf minuten later ging het mis voor de bezoekers: Nick Stuut maakte de 2-2 en dat was ook de ruststand. Nog steeds was er van alles mogelijk voor de gasten, maar aan die hoop werd na de rust een einde gemaakt.

De vermoeidheid ging parten spelen en de Nieuwe Pekelders namen na ruim een uur spelen afstand: eerst was het Niels Roelfsema die SETA-doelman Patrick van der Werff verschalkte en twintig minuten voor tijd viel die eer te beurt aan Martin Pinkster. De wedstrijd was gelopen. Negen minuten voor het eindsignaal vergrootte Stuut de voorsprong van de thuisploeg.

Damacota-SETA 5-2
Scoreverloop: 16. Kremer 1-0, 20. Veldman 1-1, 35. De Wit 1-2, 40. Stuut 2-2, 62. Roelfsema 3-2, 70. Pinkster 4-2, 81. Stuut 5-2.
Toeschouwers: 75.

Damacota: Nicolai; Mellema, Heikens, Postma en Sven Veldkamp; Roelfsema, Stuut en Arnoud Veldkamp (60. Jan Haaijer); Gert Elze Haaijer (71. Meijer), Kremer (82. Siefkes) en Pinkster.

SETA: Van der Werff; Hendriks, Eling, Timmer en Koning; Goelema (70. Wubbels), Plaggenborg en Beekman; Mulder, De Wit en Veldman.