SC Stadskanaal verzuimt te winnen in Zuidbroek

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave – Foto: Stoffer Bakker

Promotie kan komende maandag worden bereikt

 

Zuidbroek – SC Stadskanaal kwam tijdens het uitduel tegen ZNC tot aan de rust eigenlijk geen moment in de problemen: aardig wat kansen, voetballend beter dan de Broeksters, een 1-0 voorsprong door een benutte strafschop van Roy Feiken en kans op verdubbeling van de voorsprong. Een goaltje extra maken nog voor het ingaan van de thee zou voor de Knoalsters erg welkom zijn. Dat lukte niet en omdat de thuisploeg na de rust de gelijkmaker maakte en de bezoekers niet meer scoorden eindigde de wedstrijd in 1-1.

Vorige week werd door SC Stadskanaal in de thuiswedstrijd tegen Muntendam tot de rust ook al te weinig gescoord. Die wedstrijd werd weliswaar gewonnen en omdat de return ook al geen problemen opleverde (0-5) mochten twee finalewedstrijden voor promotie worden gespeeld. De eerste dus wederom in de gemeente Menterwolde. SC Stadskanaal deed zichzelf te kort door er niet nog een te maken, maar had de hoop dat in de tweede helft dan maar te doen.

Veel succes kende de ploeg niet al begon het tweede bedrijf nog wel aardig. De gastheren kwamen echter langszij door Joop Uuldriks. Zijn ploeg had later zowaar de leiding kunnen nemen, maar dat gold in de slotfase ook voor de formatie van trainer Rick Slor die komende maandag op eigen veld promotie kan bewerkstelligen. Een mooier scenario kan de ploeg die toe is aan de tweede klasse zich niet bedenken. Elftalleider Menno Schreuder: ,,We waren de betere ploeg, maar het mocht niet zo zijn. Hopelijk kunnen we het volgende week afmaken.”

 

ZNC-SC Stadskanaal 1-1
Scoreverloop: 24. Roy Feiken 0-1 (strafschop), 56. Uuldriks 1-1.

Scheidsrechter: Van Dalen.
Toeschouwers: 175.

 SC Stadskanaal: Royce Geerlings; Erik Kok, Oosting (72. Anandakumar), Denny Feiken en Pals; Pascal Kok, Hidding en Roy Feiken; Vos (64. Saman), Bakker en Rogaar (80. Ramcharan).