SC Stadskanaal te lief voor Muntendam

Blauwhemden nog lang niet zeker van volgende ronde

 

 Stadskanaal – SC Stadskanaal kan een prima seizoen met promotie naar de tweede klasse bekronen. Na de 2-0 thuisoverwinning afgelopen zondag op Muntendam is de volgende ronde in de nacompetitie echter nog lang niet bereikt. De Muntendammers zijn op eigen veld immers een klasse beter dan tijdens uitwedstrijden en spelen dan op hun geliefde ‘echte gras’. Op het Stadskanaalster kunstgras kwamen de zwart-witten er tot aan de thee geen moment aan te pas en stond het binnen het kwartier al 1-0 door Jeffrey Bakker. De Knoalsters speelden heel aardig en de zwakte van de bezoekers hielp de thuisploeg ook wel in het zadel. Een klein kwartier later werd de voorsprong verdubbeld door Sten Vos.

Muntendam greep meteen in en bracht Pascal Oldenburger die de aanval van zijn ploeg kwam versterken. Verdediger Maarten Jasper moest eraf en trainer Robert Nieborg hoopte op die manier er nog iets van te kunnen maken. Daarin slaagde hij dus niet echt met zijn ploeg. SC Stadskanaal had er tot aan de rust zeker vier of vijf moeten maken.

In de tweede helft begonnen de gastheren beter dan de bezoekers en had Roy Feiken de wedstrijd kunnen beslissen. Hij miste en omdat SC Stadskanaal vergat door te drukken werd Muntendam in de wedstrijd gehouden. Ze geloofden er zelfs weer in en kregen na driekwart wedstrijd pas een paar serieuze kansen. Gescoord werd er evenwel niet. Wél liep Muntendam-speler René Spijker zes minuten voor tijd nog tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op. Donderdagmiddag a.s. wordt de return in Muntendam gespeeld.

 

SC Stadskanaal-Muntendam 2-0
Scoreverloop: 13. Bakker 1-0, 27. Vos 2-0.
Scheidsrechter: Van Schepen.
Toeschouwers: 250.
Rode kaart: 84. Spijker (Muntendam/2x geel).

 SC Stadskanaal: Royce Geerlings; Erik Kok, Jordy Geerlings, Denny Feiken en Pals; Pascal Kok, Lohuis (76. Anandakumar) en Roy Feiken; Vos, Bakker (78. Ramcharan) en Rogaar (64. Saman).

Muntendam: Van Delden; Imminga, Rustebiel, Jasper (30. Oldenburger) en Spijker; Adam, Bijl, Oosting en Schoenmaker; Hesselink en Vasse (82. Weerman).

 

 

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave.