Roldertoren Classic weer van start

De fietstoerclub Rolde organiseert op zondag 21 mei  2017 de Roldertoren Classic, een mountainbiketocht over 25 en 50 km.  Deelnemers kunnen voor beide afstanden tussen 9:00 u. en 10:00 u. starten bij De Balloohoeve, Balloo 52 in Balloo.

De routes zijn met zorg uitgezet door een viertal zeer ervaren clubleden en voeren door de mooiste delen van het beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa en het stroomdal van het Amerdiep. Het Balloërveld is eveneens in het parcours opgenomen, alwaar de mountainbikers kunnen afzien in het mulle zand of kiezen voor de wat makkelijker te berijden singletracks. Beide afstanden zijn met duidelijke pijlen aangegeven.
Deelnemers kunnen hun verbruikte calorieën aanvullen bij de verzorgingsposten die op beide routes zijn ingericht.

De netto-opbrengst van deze Classic komt geheel ten goede aan de werkgroep  MTB-route Gieten –Gasselte. Deze groep van 45 vrijwilligers onderhoudt het veertig kilometer lange mountainbiketraject in de Staatsbossen. “Iedere zaterdagmorgen is hier een club van een man of twaalf bezig met het noodzakelijke onderhoud en aanpassingen aan de route,” vertelt Harm Pepping. Hij is een van de drijvende krachten achter het totaal vernieuwde MTB-parcours. De werkgroep is een onderdeel van fietstoerclub in Gieten. “Maar niet iedereen die hier z’n vrije tijd de helpende hand biedt, is lid van onze club. Het zijn allemaal enthousiastelingen die met het mountainbikevirus zijn besmet. Ze komen uit de omliggende dorpen en zelfs uit Groningen en Drachten.”

De werkgroep heeft in de loop der tijd de beschikking gekregen over heel wat gereedschap. “In het begin maakten we gebruik van geleend materieel, maar na verloop van tijd hebben we toch zelf allerlei gereedschap aangeschaft. Zo beschikken we nu bijvoorbeeld over een trekker met laadbak en een trilplaat. Over niet al te lange termijn willen we graag een minishovel in gebruik nemen. Maar daarvoor moet je wel over de financiële middelen beschikken,” zegt Pepping, “Het onderhoud aan de baan kost op jaarbasis enkele duizenden euro’s, iets wat de meeste mountainbikers zich niet realiseren als ze de fraaie route door de bossen van Gieten rijden. Daarom zijn we ook erg ingenomen met het initiatief van de fietsclub uit Rolde om de opbrengst van hun toertocht aan ons te doneren.”
Voor meer informatie zie: www.ftcrolde.nl