Rij of fiets langs de mooiste kerkgebouwen van Drenthe

Net als voorgaande jaren heeft de Stichting Behoud Rolder Kerk (SBRK) in samenwerking met de kerken in Anloo, Gasselte en Gieten de fiets- en autoroute Kerkenpad Aa en Hunze uitgezet. De hoofdplaatsen van deze vier vroegere gemeenten van de gemeente Aa

en Hunze hebben kerken die het bezichtigen meer dan waard zijn. Op vier woensdagen (19, 26 juli en 2, 5 augustus) zijn deze historische kerken van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Er zijn enthousiaste gidsen aanwezig die veel over de rijke historie van deze kerkgebouwen kunnen vertellen. Daarnaast wordt voor bezoekers van alles georganiseerd. Zo is er door Reijke Timmerman in de Magnuskerk van Anloo een tentoonstelling van bijzonder mooie iconen georganiseerd. In Gieten zal op 19 juli en op 2 augustus het Daphne Ensemble tussen 10 en 12 uur optreden. In de Jacobuskerk in Rolde worden boeken voor een zacht prijsje verkocht en overal zal het orgel regelmatig klinken.

Meer informatie over deze fiets- en autoroute kunt u vinden in de speciale Kerkenpad flyer. Deze flyer is te vinden op onze Facebookpagina @StichtingBehoudRolderkerk en verkrijgbaar in de deelnemende kerken, bij diverse horeca- en recreatiebedrijven en de Toeristische Informatie Punten (TIP) in de gemeente Aa en Hunze.