Onstwedder Boys verliest nipt op Esserberg in Haren

                                                                                 Door Dag in Dag uit / Gerry Grave.

Vroege goal na rust genoeg voor overwinning Be Quick 1887

Haren – Onstwedder Boys kende een heel aardige serie, maar verloor vorige week nog van SJS en was afgelopen zaterdag ook niet opgewassen tegen Be Quick 1887. In Haren in het prachtige stadion De Esserberg werd het 1-0 voor de thuisploeg. Toch waren de Onstwedders niet kansloos. Robert de Vries speelde samen met Peter Orsel in een tweemansvoorhoede en constateerde dat zijn ploeg prima uit de voeten kon op het kunstgras van de Good Old.

,,Ze begonnen furieus in een hoog tempo”, zag De Vries. ,,Na twintig minuten hadden we de wedstrijd onder controle hoewel zij wel iets gemakkelijke voetbalden, hoor.” Het leverde geen goals op en omdat Be Quick 1887 ook niet scoorde bleef het logischerwijs tot aan de thee bij 0-0 en dus waren de oranjehemden hoopvol gestemd voor wat komen ging en zat er misschien wel een stuntje in tegen de titelkandidaat.

In de tweede helft ging het alsnog mis toen de formatie uit Haren al na twee minuten scoorde door Jelmer Douwstra. De Onstwedders gaven echter niet op en bleven gevaarlijk. ,,We zijn alleen maar aan het drukken geweest en kregen grote kansen”, zeu De Vries. Gerben Meems en Rutgert Tipker waren nog het meest dicht bij, maar hen ontbrak het geluk. De Boys konden ondanks de nederlaag terugkijken op een goed optreden. Robert de Vries sprak van een van de betere wedstrijden van zijn ploeg in dit seizoen dat wel eens in mineur kan gaan eindigen, want het halen van nacompetitie lijkt zo goed als uitgesloten.

Be Quick 1887-Onstwedder Boys 1-0
Scoreverloop: 47. Douwstra 1-0.
Toeschouwers: 75.

Onstwedder Boys: Rein Koudstaal; Wagenaar, Jaegers, Taco Koudstaal (75. Bruining) en Spaans;
Tipker, Bijl, De Wijk en Meems; Orsel en Robert de Vries (70. Scheper).