Onstwedder Boys komt niet door muur HS’88: Hoogezandsters zeer effectief

Het zag er best aardig uit voor Onstwedder Boys: op een 1-0 voorsprong komen tegen hoogvlieger HS’88, maar op slag van rust veranderde die stand in een 2-1 achterstand. Met man en macht werd geprobeerd er nog iets van te maken, maar in Hoogezand bleek de thuisploeg afgelopen zaterdag een moeilijk te nemen hindernis, want de muur van het formaat HS’88 was niet te slopen, zodat de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg eindigde.

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

 Hoogezand  ,,Het was allemaal een beetje knullig, maar we hebben ook niet echt goed gespeeld. Het was grotendeels ping-pong-voetbal; duels werden snel afgefloten en we waren overal net een stap te laat”, sprak Gerben Meems na de verloren wedstrijd tegen de Hoogezandster titelkandidaat. Natuurlijk, Meems wist van tevoren wel dat het een lastig duel zou gaan worden, maar met de wetenschap in het achterhoofd dat eerder dit seizoen op eigen veld ‘gewoon’ drie punten werden gehaald tegen diezelfde ploeg waren de Boys niet kansloos. Immers, 2-1 begin september en een goed vervolg van de pikstart van de Onstwedders die met zeven punten uit drie duels mee leken te gaan doen voor de titel. Die perceptie is inmiddels in de ijskast verdwenen, want te veel blessures zijn er mede debet aan, het halen van een plek in de nacompetitie voor promotie is evenwel nog altijd mogelijk. De oranjehemden weten zich als vijfde geklasseerd en de verschillen zijn nog steeds klein.

Winst tegen HS’88 was ook wel mogelijk geweest, want Gerben Meems bracht de Onstwedders na ruim een half uur spelen aan de leiding. Niets aan de hand dus en een geweldige uitgangspositie voor de ploeg die zo snel mogelijk nóg een goal wilde maken. Dat zat er niet in, hoewel er wel enkele scoringsmogelijkheden waren. Die waren er ook voor de gastheren die een klein kwartiertje moesten wachten tot ze hun dadendrang beloond zagen. De bediener van het scorebord kon een minuut voor rust wederom het cijfer ‘1’ aanbrengen, want topscorer Sven Rosevink scoorde. Een minuut daarna kon hij nog een keer aan het werk. Dat deed hij met plezier, want zijn ploeg kwam op voorsprong door een treffer van Justin de Groot.

,,Het was wel balen”, vond Meems. Hij zag namelijk dat de gasten eigenlijk onverdiend op achterstand stonden. Tot aan het rustsignaal gaf een gelijke stand de verhoudingen immers het beste weer, maar er was nog een helft te gaan. ,,Heel veel kansen kregen we dan wel niet, maar dat gold voor hen ook. Ze zakten heel ver in en er was dus voor ons heel weinig ruimte om er iets van te maken.” De Hoogezandsters loerden op de counter en deden dat na rust nóg meer dan in de eerste speelhelft. Logisch ook wel met een 2-1 voorsprong en dus mochten de bezoekers het spel maken. Lastig, zo bleek, want Meems en de zijnen probeerden het wel, maar kwamen er gewoon niet door. Steeds weer dat stapje te laat en ook steeds weer zat er een been tussen en dus was het hopen op een slippertje bij de nummer twee van de ranglijst.

Op die plek bleef de ploeg ook staan, want de 2-1 stand stond ook na negentig minuten spelen op het scorebord. ,,Zo missen we de punten”, zei Meems. En die punten waren nu net zo welkom geweest, want de ploegen op de plaatsen drie en vier, Amicitia VMC en Poolster, wonnen wél en dus is het gat met deze ploegen opgelopen tot vier. Onstwedder Boys blijft vijfde, maar zal zo rap mogelijk de punten moeten pakken om niet verder achterop te raken. Plek vijf kan straks te kort blijken om in de nacompetitie te mogen uitkomen.

HS’88-Onstwedder Boys 3-1
Scoreverloop: 31. Meems 0-1, 44. Rosevink 1-1, 45. De Groot 2-1, 54. Waijer 3-1.
Toeschouwers: 100.

 Onstwedder Boys: Rein Koudstaal; Gerbrand Spaans, (35. Abel Jan Huiges), Jaegers, Bruining en Taco Koudstaal; Wagenaar (65. Robert de Vries), Bijl, Harm-Jan Wilzing en Meems; Tipker en Orsel.