Onstwedder Boys geeft niet op en kan nog nacompetitie halen

                                                                                Door Dag in Dag uit / Gerry Grave – op de foto Sven Jaegers (archief Dag in Dag uit)

Amicitia VMC op De Boskamp verslagen

 

 Onstwedde – Onstwedder Boys heeft nog altijd kans de nacompetitie te halen. Weliswaar wordt het lastig, maar omdat niets onmogelijk is geloven ze er aan De Boskamp nog altijd in. Zeker na de 3-2 thuisoverwinning op het stad-Groninger Amicitia VMC van afgelopen zaterdag. De laatste strohalm werd dus gepakt; erop of eronder in de komende wedstrijden. Dat juist van de Amicitianen werd gewonnen was een heel belangrijke overwinning, want zij staan op de plek die straks recht geeft op het deelnemen aan het toetje van het seizoen.

Van harte ging het aanvankelijk niet, want de Stadjers namen ‘gewoon’ de leiding door Jelmer Preenen, maar nog voor de thee kwam het goed voor de spelers van Fokke de Jonge. Taco Koudstaal bracht de stand weer in evenwicht en acht minuten na de aftrap voor de tweede helft kwamen de Boys zelfs aan de leiding door een eigen doelpunt van Hugo Swabedissen. Daarna leek het helemaal goed te komen met de oranjehemden die de drie punten voelden. Verdediger Gerbrand Spaans gebruikte prima zijn lengte om de 3-1 te maken.

In het laatste kwart van de wedstrijd leken de gasten nog terug in de wedstrijd te komen, want Robert Koop kon een kwartier voor tijd vanaf de stip raakschieten. Hij miste, maar in de 83ste minuut scoorde hij wél: te laat zo bleek, want Onstwedder Boys gaf de winst niet uit handen en deed wat het moest doen. ,,Een absoluut verdiende overwinning, Onstwedde heeft keihard gewerkt en terecht gewonnen”, vond Onstwedder Boys-speler Sven Jaegers.

Onstwedder Boys-Amicitia VMC 3-2
Scoreverloop: 20. Preenen 0-1, 35. Taco Koudstaal 1-1, 53. Swabedissen 2-1 (e.d.), 62. Gerbrand Spaans 3-1, 83. Koop 3-2.
Toeschouwers: 150.

 Onstwedder Boys: Rein Koudstaal; Gerbrand Spaans, Jaegers, Abel-Jan Huiges (15. Nanne Huiges) en Taco Koudstaal; Bijl, De Wijk (80. Robert de Vries), Bruining en Wagenaar (65. Aartsma); Orsel en Tipker.