obs Westerschool in Stadskanaal ten onrechte dicht volgens voormalige directeur Jan Willems

                                                                                                    Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

Decennialang stond o.b.s. Westerschool in Stadskanaal voor goed onderwijs waar eigenlijk nooit wat aan de hand was. Dat is ook nooit veranderd tot het moment dat OPRON (bovenschoolse instelling van het openbaar onderwijs in de gemeente Stadskanaal) besloot dat de basisschool zijn deuren moet sluiten. Volkomen onterecht volgens voormalige schooldirecteur Jan Willems uit Stadskanaal.

Dat Willems niet blij is is een understatement: hij is woedend. ,,De school moet dicht zegt OPRON”, aldus Willems. ,,Als een school dicht moet vanwege te weinig kinderen dan heb ik daar geen moeite mee, maar in dit geval is het heel anders. De school gaat immers dicht, omdat OPRON de zaak heeft verknoeid.” Willems legt uit dat in een periode van maar twee jaar vier directeuren zijn aangesteld en meer dan twintig leerkrachten.

OPRON zag later wel in dat het niet werkte en beloofde beterschap als in een nieuwe aanpak gedurende twee jaar. Van die aanpak kwam volgens Willems niets terecht. ,,Directeuren en leerkrachten bleven komen en vertrekken: funest voor kinderen.” De oplossing heeft hij in ieder geval: ,,Zet de leiding van OPRON voorlopig aan de kant, zet een goede directeur die voor de Westerschool wil knokken en niet tegen de ouders zegt dat ‘het maar een gebouw is’ op de school, benoem een aantal goede leerkrachten (die er nu ook al wel tussen zitten ), regel professionele hulp voor de kinderen en binnen een half jaar kun je de zaak weer draaiende hebben. Dat vereist lef van de raadsleden en ik betwijfel of die aanwezig is.”

Op 10 juli a.s. is er een raadsvergadering met als agendapunt ‘het open houden van de Westerschool’. Wordt vervolgd.