Nieuwbouw Borgerhof in Borger van start      

Tijdscapsule de grond in bij nieuwbouw Borgerhof

In Borger vond donderdag de starthandeling van de nieuwbouw woonzorgcentum Borgerhof plaats. Naast vertegenwoordigers van Woonservice en zorggroep Tangenborgh was ook de cliëntenraad aanwezig en een aantal bewoners van Borgerhof.

De nieuwbouw kende een lange aanloop waarbij nog al wat geduld is gevraagd van de bewoners. Jan de Goede, voorzitter Raad van Bestuur van zorggroep Tangenborgh: “Eindelijk is het dan nu zover. De aanloop naar deze nieuwbouw is heel lang geweest. De eerste plannen dateerden van dertien jaar geleden maar eindelijk kan de nieuwbouw beginnen. Blijer kun je mij vandaag niet maken en ik hoop dat Borgerhof straks een ontmoetingsplek gaat worden voor alle ouderen”.

Tijdens de starthandeling is er door de voorzitter Raad van Bestuur van zorggroep Tangenborgh en Harro Eppingen, directeur-bestuurder Woonservice een tijdscapsule in de grond gestopt. In de tijdscapsule bevinden zich onder andere boodschappen van de oud-bewoners van de Borgerhof en diverse materialen waaronder de krant van 29 juni 2017 en muntgeld. De directeur-bestuurder van Woonservice zegde toe om over vijftig jaar de tijdscapsule weer uit te graven en te kijken of het beeld wat we nu hebben ook juist is.

De nieuwbouw vindt plaats in twee delen. Het eerste deel moet het derde kwartaal 2018 gereed zijn , het tweede deel, op de locatie waar nu nog de Eshof staat, moet in het derde kwartaal 2019 gereed zijn. Er komen in totaal 86 appartementen. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, twee slaapkamers en buitenruimte, balkon of tuin. De nieuwbouw is een heel ander concept dan de ‘oude’ Borgerhof die dateerde van vijftig jaar geleden. In plaats van kamers komen er nu appartementen. Het aantal van 86 appartementen is minder dan in de oude Borgerhof, dit heeft ook te maken met het langer thuis wonen van mensen. Het gebouw is straks van Woonservice en Zorggroep Tangenborgh. Woonservice is eigenaar van de appartementen, Zorggroep Tangenborgh van de algemene ruimten in het gebouw. (Dag in Dag uit/Martin Zaagman)