Nieuw-Annerveen: mooi en groen VERS festival: zaai, plant en oogst

Afgelopen zondag 10 juni vond het eerste VERS festival: zaal, plant en oogst plaats bij Egberts Lent/De Laadplaats in Nieuw Annerveen. Het was een mooie dag, met boeiende activiteiten binnen het thema zaai, plant en oogst. De opkomst was wat lager dan verwacht, maar de sfeer was goed en bezoekers vermaakten uitstekend.

 Gehoorde opmerkingen van bezoekers:
‘wat inspirerend, het verhaal over het bodemleven. ik ga mijn tuin niet meer omspitten’
‘ik wist niet dat er zoveel eetbaars staat in mijn tuin’
‘wat een leuk festival, mijn kleindochter zou dit ook geweldig gevonden hebben’
‘wat jammer dat ik geen planten heb meegenomen voor de ruiltafel’
‘ik heb een kweekset paddenstoelenkweken gekocht, eens zien of ik goed heb opgelet’
Peter Kruijt gaf een workshop zelf paddenstoelen kweken, Bettie Popkens een lezing over natuurlijk en gezond eten en er werd gevilt met schapenwol.
Leah Groeneweg liet bezoekers zien welke eetbare planten uit de vrije natuur je kunt oogsten en als klap op de vuurpijl gaf Marc Siepman een inspirerende en bevlogen lezing over het bodemleven. Met zijn heldere uitleg nam hij de mensen mee op ontdekkingstocht door de bodemlagen en liet hij de samenhang zien van alles dat daar leeft.
De aanwezige Artists in Residence Stik in Air lieten zich inspireren door de natuurlijke en groene omgeving en maakten er letterlijk iets moois van.
Kinderen konden zaadbommen maken, bloemenzaad zaaien en plantjes verspenen. Het festival deed zijn naam eer aan, er kon genoten worden van een overvloedige oogst,in de vorm van heerlijke lunchgerechten van Ellis Kiers.
Het volgende VERS festival: zaai, plant en oogst vind plaats op 10 september bij Egberts Lent in Nieuw Annerveen.