Negende editie 14-Gehuchtenloop in Sellingen

De poort van camping De Barkhoorn in Sellingen is op zondag 23 april alweer voor de negende keer het begin- en eindpunt van de 14-Gehuchtenloop. De loop is de vierde wedstrijd in het kader van het Schutrups Loopcircuit.

Naast de wedstrijdlopers verschijnen ook veel recreanten en jeugdlopers aan de start. De afstanden bedragen 5, 10 of 21,1 km (halve marathon). Ook sportieve wandelaars en Nordic Walkers kunnen meedoen. Het parcours is grotendeels verhard, maar de lopers moeten ook rekening houden met zandpaden.

In het overallklassement van het Schutrups Loopcircuit voert Freek Hoolsema uit Assen de ranglijst aan. Hij wordt gevolgd door Gerard Vos uit Appingedam en Joost Hindriks uit. Bij de dames is Marijke Griffioen uit Winschoten eerste. Tweede en derde zijn Lydia Doornbos uit Appingedam en Betty Rijnberg uit Gieten.

De gemeente Vlagtwedde kent zestig namen van dorpen, streeknamen, buurten. Hiervan worden vijftig als gehuchten aangemerkt. Van Veele tot Munnekemoer en Abeltjeshuis tot Jipsingboermussel. De namen zijn veelal ontstaan in de loop van de geschiedenis van Westerwolde. De gehuchten zijn voorzien van een heus naambord, zodat de historische namen voor altijd bewaard blijven. Ter gelegenheid hiervan is de 14-Gehuchtenloop ontstaan.

De start is om 11.00 uur.