N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer

De provincie Groningen begint dit jaar met het verdubbelen van de provinciale weg N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Daarnaast worden tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor verbreding van de weg.
Daarom moet de provincie tussen Veendam en Alteveer bomen kappen en lage begroeiing, zoals struiken, weghalen. Dat gebeurt in drie weekenden rond de voorjaarsvakantie in februari.

Drie weekenden afgesloten
De provincie voert de werkzaamheden uit in drie weekenden rond de voorjaarsvakantie. Bij goed verloop van de werkzaamheden is sluiting in het derde weekend misschien niet nodig. De N366 is afgesloten voor al het verkeer:

  • van vrijdag 17 februari 19.00 uur tot maandag 20 februari 06.00 uur tussen Veendam en Nieuwe Pekela;
  • van vrijdag 24 februari 19.00 uur tot maandag 27 februari 06.00 uur en
  • zonodig van vrijdag 3 maart 19.00 uur tot maandag 6 maart 06.00 uur tussen Nieuwe Pekela en Alteveer.

Omleidingsroutes via provinciale wegen
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via provinciale wegen om hinder door sluipverkeer in de dorpen in de omgeving zoveel mogelijk te voorkomen. De inwoners van de omliggende dorpen, zoals Ommelanderwijk en Zuidwending, ervaren namelijk overlast en gevaarlijke situaties voor fietsers en aanwonenden als het doorgaande verkeer de officiële omleidingsroutes negeert.

Meer informatie

Alle informatie over de werkzaamheden, de stremming van de weg, de omleidingsroutes en de locaties waar bomen of struiken worden weggehaald, is te vinden op de website www.n366veilig.nl externe website .