Met Jumbo Abbas GRATIS naar 42e editie Super Prestige Gieten

Op zondag 1 oktober wordt in Gieten de 42e Internationale Telenet Super Prestige Veldrit georganiseerd. In 1976 werd de eerste veldrit rond het zwembad in het Zwanemeerbos  verreden. Nu  42 edities later rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg. Destijds met amateurs en enkel publiek rond het parkoers en nu met beroepswielrenners en met toeschouwers en een live-uitzending in Nederland en België.  De Stichting Wieler Promotion Oostermoer is dus duidelijk meegegaan in het verder professionaliseren  van de veldrit. Voor de 42e editie verwachten de organisatoren veel aanloop. Dit niet alleen door het sterke deelnemersveld  (met o.a. wereldkampioen Wout van Aert, Mathieu van der Poel, wereldkampioen beloften  Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar), maar ook door het grote randgebeuren  met o.a.  dj’s en bekende artiesten.

Wie herinnert zich niet de zinderende finale van vorig jaar waarbij Wout van Aert en Mathieu van der Poel op het scherpst van de snede strijd leverden en de Nederlander uiteindelijk met de winst ging strijken. Deze twee zullen ook nu weer een verwoede strijd aangaan, want Gieten is de eerste grote confrontatie in Europa waar alle toppers aan de start staan. Ook bij de vrouwen –elite komt een heel sterk deelnemersveld aan de start met onder andere wereldkampioene Sanne Cant en onze Nederlandse sympathieke troef Sophie de Boer. Met diverse andere toppers zijn nog contractbesprekingen gaande.

Om veel publiek te trekken is een unieke samenwerking ontstaan tussen de organisatie en Jumbo Abbas in Gieten. De normale entreeprijs voor dit topsportevenement op 1 oktober bedraagt € 12,00 voor volwassenen (kinderen tot en met 14 jaar gratis entree), maar door het inleveren van een kassabon van Jumbo Abbas (met een kassabedrag van minimaal € 25,00 uit de periode van vrijdag 8 september tot en met zaterdag 30 september  2017) krijgt u gratis toegang tot het grootste en bekendste evenement in de Gemeente Aa en Hunze. De Jumbo Abbas-kassabon kan ingeleverd worden bij de kassa’s op het parkoers. In ruil hiervoor ontvangt u dan een gratis toegangsbewijs (1 toegangsbewijs per kassabon).

Door deze samenwerking toont ondernemer Jan Abbas van Jumbo Abbas aan dat hij de veldrit in Gieten een warm hart toedraagt  en willen zij door deze actie meewerken om zoveel mogelijk publiek naar de jubileumveldrit te trekken. Des te meer publiek des te groter de uitstraling op tv, immers de wedstrijden worden in België en Nederland live uitgezonden. Voor deze uitzending  worden maar liefst 14 vaste  en 2 lopende camera’s  en een heuse fly-line ingezet en wordt een heus mediapark ingericht.

Het wedstrijdprogramma begint op zondag 1 oktober  met de wedstrijden voor nieuwelingen (om 09.30 uur), gevolgd door de junioren en de beloften. Om 13.40 uur vertrekken de internationale   elite dames en om 15.00 uur valt het startschot voor de elite (beroeps-)renners.

Dank zij Jumbo Abbas kunt u hierbij dus gratis getuige zijn.