Lucky Ajax te gast bij voetbalvereniging Valthermond

Sinds een aantal jaren al nemen oud-spelers van Ajax onder de naam ‘Lucky Ajax’ het op tegen tal van menig amateurclub. Afgelopen zaterdagmiddag was dat het geval in en tegen Valthermond. Ruim drie decennia geleden speelde Valthermond ook al tegen Ajax. Zaterdagmiddag speelde een selectie van oud-spelers van Valthermond tegen de oud-Ajacieden. Het werd 13-2 voor de gasten. Brutil Hosé, Dennis Gerritsen en Kevin Bobson scoorden allen drie keer, Leonard Chison maakte twee doelpunten en Kiki Musampa en Arno Splinter troffen eveneens doel. Voor Valthermond waren Marcel Ottens en Erwin Paas trefzeker.

Voor en na de wedstrijd was het tijd voor het maken van selfies. Rondom de oudste man van het veld was het het meest druk, Sjaak Swart. Over enkele weken wordt hij 79, maar hij speelde de hele wedstrijd van twee keer 35 minuten. Swart was publiekstrekker nummer één. Andere namen: Richard Witschge, Olaf Lindenbergh, Kiki Musampa, George Ogararu, etc. Ze waren er allemaal bij tegen de oud-Valthermonders met onder meer Albert Wardenburg, Erwin Paas en Arie Weits. En ze genoten allen.

Ongeveer zevenhonderd toeschouwers kwamen op de leuke wedstrijd af. Dat het 2-13 werd mocht de pret niet drukken, want Valthermond gaf bij vlagen best leuk tegenpartij en er werd nog twee keer gescoord ook: in de eerste helft door Marcel Ottens en in de tweede helft door Erwin Paas. Albert Wardenburg genoot ook. Hij miste voor rust een beste kans, maar liet Erwin Paas wél scoren: ,,Ik wilde een lobje geven, maar dat ging niet helemaal goed. Toch erg mooi om dit mee te maken”, sprak de voormalige aanvaller. Voorzitter Henk Smid van Valthermond: ,,Dit is toch prachtig?” En zo dachten er meer.

Selectie Valthermond:
Theo van der A, Karel Bakker, Henry Eding, Roelof Eding, Bert Eling, Kasper Jansen, Klaas Oldenburger, Erwin Paas, Marc Goeree, Albert Koops, Johan Kuipers, Marcel Nijmanting,

Marcel Ottens, Peter Timmer, René Gerdes, René Tent, Rolf Veerbeek, Gerrie van Schaik,

Ronald Veerbeek, Albert Wardenburg, Wilie Ploeger, Arie Weits.

Selectie Lucky Ajax:
Stephan Veenboer, Arno Splinter, Olaf Lindenbergh, George Ogararu, Michel Kreek, Kiki Musampa, Dennis Gerritsen, Sjaak Swart, Brutil Hosé, Richard Witschge, Kevin Bobson, Leonard Chison, Danny Muller.

Scheidsrechter was Geert Venema. De aftrap werd verricht door Bennie Gerdes. Ravi Paas was de mascotte.

 

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave.