Lionsclubs houden weer hun inzamelingsactie: DE koffiepunten voor de voedselbanken

 

Evenals vorige jaren organiseren de gezamenlijke Lions Clubs een inzamelingsactie. De ingezamelde punten worden door Douwe Egberts omgezet in pakken koffie voor de voedselbanken. In de maand februari kunnen de opgespaarde DE punten worden ingeleverd.

Het is al weer het 5e jaar dat deze actie loopt. Landelijk zijn 102 Lions clubs in touw. Elke 600 punten zijn goed voor 1 pak koffie. In heel Nederland werden vorig jaar maar liefst ruim 55 miljoen punten opgehaald. Deze waren toen goed voor 107.500 pakken koffie.  In onze regio werken de Lionsclubs Ter Apel Westerwolde en Musselkanaal de Johan Semslanden hiervoor nauw samen.

Alle in deze regio ingezamelde DE punten zorgen voor gratis pakken koffie bij de voedselbanken in deze regio. Vaak liggen er nog wel zegeltjes in de keukenlade. Deze kunnen tot 28 februari worden ingeleverd op een van de volgende adressen: Bruna Stadskanaal, Poiesz Musselkanaal, Poiesz Stadskanaal, Jumbo Ter Apel, Jumbo Vlagtwedde, Jumbo Poststraat Stadskanaal, Jumbo Froukje Sloot Stadskanaal, Coöp Musselkanaal, Coöp Sellingen, Coöp Odoorn, Albert Heijn Stadskanaal, Boni Borger en Slager Heukers Gasselternijveen. De voedselbanken zijn maar wat blij met deze actie.

Willem Veen van de voedselbank en Harrie Timmerman van de voedselbank Zuid Oost Drenthe geven aan dat in onze regio een kleine 270 gezinnen afhankelijk zijn van de voedselbank. Beiden hopen net als de voorgaande jaren weer op een groot succes.