Laura Schonewille uit Borger assistent-drogist bij Etos Wichertjes in Borger

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

De 24-jarige Laura Schonewille uit Borger werkt alweer vier jaar bij drogisterij Etos Wichertjes in Borger. Dag in dag uit geniet ze van haar werk, doet ze haar uitstekende best en wil ze meer. Dat moet ze ook, want om verder te willen komen moet je voldoen aan diverse eisen. Laura behaalde op 4 juli jl. het diploma assistent-drogist.

Laura weet nog niet wat ze precies wil, maar feit is dat ze graag meer werkzaamheden bij de drogisterij wil verrichten. Het door haal behaalde diploma maakt het mogelijk dat ze klanten mag helpen advies te geven over medicijnen die bij de Borgerder drogist worden verkocht. Ook kassawerkzaamheden, het bijvullen van schappen en onder meer het adviseren van klanten over (andere) producten die in winkel voorradig zijn behoren nu tot haar taken.

Ze is uiteraard erg blij met het behaalde diploma. Het was overigens geen eenvoudige opleiding. ,,Ik vond het best een moeilijke opleiding, omdat het een thuisstudie was. Ik heb er anderhalf jaar over gedaan. Etos Wichertjes bood me aan de opleiding te gaan volgen. Ik weet nog niet precies wat ik wil, hoor. Ben tevreden met wat ik nu doe en zie daar een mooie uitdaging in. De toekomst zal wel leren wat ik dan ga doen.”

Laura werkt ongeveer twintig uur bij Etos Wichertjes. Altijd met veel plezier en inzet. Het komt mede door het leuke team waar ze in mag werken. ,,Ik heb het er erg naar mijn zin. Het is erg leuk er te werken. Ik mag heel graag mensen adviseren en het is fijn als ik ze tevreden de winkel zie verlaten.”