Komende zondag in centrum Borger: Tiki Taka Borger met Soufiane Touzani

Aanstaande zondag is het in Borger genieten voor de echte voetballiefhebbers. Op het dorpsplein vindt dan immers Tiki Taka Borger plaats, een voetbalspektakel met medewerking van de beste balgoochelaar van Nederland, Soufiane Touzani. Hij is bekend van TV en kan werkelijk alles met een bal.

De dag begint al vroeg, namelijk om elf uur en zal tot vijf uur in de middag duren. Het dorpsplein wordt dan heel even omgetoverd tot ‘Hunebedarena’, zodat het allemaal nóg meer elan krijgt dan het al heeft, want Touzani is een begrip. Tijdens vele TV-programma’s liet hij zijn kwaliteiten zien: een bal hooghouden op de meest knappe manieren, een balletje onder de voet en ineens opwippen, koppend van allerlei vaardigheden laten zien en zo meer. Touzani laat de gehele middag zien wat hij kan.

Tevens is er een zogenaamde Crossbar challenge. De winnaar mag zich ‘Crossbar Champion’ van Borger noemen. Er wordt in vier leeftijdscategorieën deelgenomen: tot en met acht jaar, van negen tot en met twaalf jaar, van dertien tot en met zestien jaar en zeventien jaar en ouder. De bedoeling is dat er wordt geschoten op een doel: de jongste twee deelnemersgroepen werken op een kleiner doel af. Wie het meest doeltreffend is mag het in de finale tegen Soufiane Touzani opnemen. Dit evenement is van elf tot drie uur.

Gietenaar Laurens Oldenbeuving van ACB (Activiteiten Commissie Borger) is mede verantwoordelijk voor de organisatie en belooft dat zowel de deelnemers als de toeschouwers een heel fijne dag zullen beleven. Dag in Dag uit  / Gerry Grave