Jan Lutje uit Borger nam afscheid als vakbondsbestuurder FNV senioren

                                                                                  Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

In Eetcafé en Kegelcentrum Alinghoek in Drouwen

 

Het was onlangs een drukte van belang bij Eetcafé en Kegelcentrum Alinghoek in Drouwen. Veel mensen kwamen namelijk af op het afscheid van Jan Lutje als vakbondsbestuurder bij FNV senioren. Die functie voerde hij meer dan twee decennia uit. Op 65-jarige leeftijd vond de inwoner van Borger het welletjes. Hij kreeg een welverdiend afscheid met vele cadeaus en mooie herinneringen werden opgehaald.

 Lutje deed zijn werk maar liefst 21 jaar. Er was geen moment dat hij het niet leuk vond en omdat hij heel veel mensen in Noord-Nederland kent en in al die jaren hielp was het vrij logisch dat er zoveel mensen op zijn afscheid afkwamen. Het Drouwener horecapand was dan ook tot de nok toe gevuld. De Borgerder begon om half vier met het ontvangen en verwelkomen van zijn gasten en bleef een dik uur staan om handen te schudden en praatjes te maken. Hij genoot en af en toe was ook een stukje emotie waarneembaar op het gezicht van de man die straks van zijn pensioen kan gaan genieten.

,,Lekker genieten van de kleinkinderen”, sprak een van de mensen die rond vijf uur een toespraak hield. Maar ook kreten als ‘je hebt het verdiend’ en ‘het ga je heel goed’, maar ook ‘je was een heel goede vakbondsbestuurder’ werden genoemd. Het komt Lutje toe. Hij is altijd gewoon gebleven en in die hoedanigheid vervulde hij zijn rol dan ook zeer goed. De mensen spraken over zijn functioneren op zijn gebied: vol lof.

Even voor de toespraken werd nog een mooi lied vertolkt. Een groot aantal mensen zong het lied dat speciaal voor Jan Lutje werd gezongen. Hij genoot weer op zijn eigen manier. Stil werd ie er heel even van, maar sprak de mensen later een groot woord van dank toe en vond het dan ook geweldig dat ze allen waren gekomen.

De rest van de middag werd gevuld door veel gezellige gespreksmomenten. Lutje schoof overal even aan en had oog voor iedereen. Zo is Jan Lutje ten voeten uit.