Internationale Super Prestige Gieten op zondag 2 oktober: nog medewerkers/vrijwilligers gezocht

Op zondag 2 oktober wordt in Gieten de 41e Internationale Hansgrohe Super Prestige Veldrit georganiseerd. In 1976 werd de eerste veldrit rond het zwembad in het Zwanemeerbos  verreden. Nu  40 edities later rond de zandafgraving aan de Nijslootsweg. Destijds met amateurs en enkel publiek rond het parkoers en nu met beroepswielrenners en met toeschouwers en een live-uitzending in Nederland en België.  De Stichting Wieler Promotion Oostermoer is dus duidelijk meegegaan in het verder professionaliseren  van de veldrit. Voor de 41e editie verwachten de organisatoren veel aanloop. Dit niet alleen door het sterkste deelnemersveld ooit (met o.a. wereldkampioen Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar), maar ook door het grote randgebeuren  met o.a.  dj’s en bekende artiesten.

De wedstrijden worden in België en Nederland  (via RTV Drenthe en Ziggo sport) weer live uitgezonden. Voor deze uitzending  worden maar liefst 12 vaste  en 2 lopende camera’s ingezet en wordt een heus mediapark ingericht. Vorig jaar trok de veldrit maar liefst 2 miljoen kijkers.

Het wedstrijdprogramma begint op zondag 2 oktober  met de wedstrijden voor nieuwelingen (om 09.45 uur), gevolgd door de junioren en de beloften. Om 13.30 uur vertrekken de internationale   elite dames en om 15.00 uur valt het startschot voor de elite (beroeps-)renners.

Voor de organisatie van dit grootste sportevenement van de Gemeente Aa en Hunze zoeken we nog een aantal vrijwilligers die een steentje bij willen dragen. Dit kan bijv. door mee te werken bij de op- en afbouw van het parkoers, controlewerkzaamheden op het parkoers tijdens de wedstrijden, meehelpen bij de controle tot het parkoers (incl. bezetting kaartverkoop /welcomecenter en rugnummeruitreiking), het begeleiden bij het parkeren,  maar ook voor de catering in de VIP-tent. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Voor scholieren is het mogelijk om medewerking te verlenen waarbij de MAS-regeling dan van toepassing is. Informatie bij : Jantienus Warners: j.warners46@ziggo.nl / 0592-263232 of op de website: www.cyclocrossgieten.nl,  Natuurlijk moeten er tijdens de dagen werkzaamheden verricht worden maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid en sociale contacten.  Samen kunnen we dan zorgen dat dit grote evenement voor Gieten behouden blijft.