in Westerbork: 67e Expositie Handwerken en Textiele Werkvormen

6 april en 7 april 2017 wordt er in zalencentrum Meursinge te Westerbork een expositie georganiseerd door het Kenniscentrum Handwerken en Textiele Werkvormen. Het Thema is “DRENTS EIGEN”. Op de expositie zijn prachtige werkstukken uit de cursussen voor voorwerksters en gevorderde handwerksters in de techniek Oekraiens borduren een verrassende kleurrijke techniek te zien. En niet te vergeten de meer dan 60 quilts gemaakt door de leden van de verschillende quiltgroepen van de Vrouwen van Nu.

Verder werk van de diverse workshops ;-Inspiratie ontmoetingsmorgen -Midwinterworkshop – 2 de leven van een spijkerbroek – Entrelac haken -Eieren versieren ens.enz.-Versierde keitjes waarvan Dhr Klompmaker van het Hunebedcentrum vrijdagmiddag 7 april de 3 mooiste zal uitzoeken en er een prijsje aan verbind – Ook zal het resultaat van het project gehaakte dekens te zien zijn. Dit alles van het afgelopen handwerkseizoen 2016/2017

Voor het komende winterseizoen, 2017- 2018 organiseert het Kenniscentrum Handwerken en Textiele Werkvormen diverse cursussen, workshops en themadagen voor leden van de Vrouwen van Nu. U kunt zich hiervoor tijdens de expositie opgeven. Tijdens de expositiedagen worden verschillende presentaties gegeven, waaronder het aanbod voor het komende seizoen.

De volgende zaken zijn met een stand aanwezig op de expositie: Breibrink uit Annen met handwerkmaterialen www.borduurbrink.nl Quiltershuske Eastermar (Friesland) www.quiltershuuske.nl Wolstudio Fochteloo met vele soorten garens Tevens een stand van de Culturele commissie Vrouwen van Nu Drenthe.

Het Kenniscentrum nodigt u van harte uit om een kijkje te komen nemen op de expositie. Laat u inspireren door de vele getoonde werkstukken. Openingstijden: Donderdag 10.30 uur tot 17 .00 uur Vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur Entree: € 4,- leden Vrouwen van Nu en € 5,- voor niet leden www.vrouwenvannu.nl/drenthe/htw-kenniscentrum. Voor meer informatie over de expositie kunt u contact opnemen met: Ina van Delden expomanager, tel: 0599-661563, e-mail vandeldenina@gmail.com.