in Veendam: Zaterdag 1 oktober een grote banen- en opleidingen markt

In het kader van Winkler Prins 150 jaar wordt in de week van 26 september t/m 1 oktober wordt in Veendam de week van de techniek gehouden.Met als afsluiter op zaterdag 1 oktober een grote banen- en opleidingen markt.

Het UWV organiseert een banen en opleidingsmarkt op het Veenlustplein. Hierbij presenteren zich ongeveer 25 bedrijven. Zij geven voorlichting op gebied van werken in de techniek en de mogelijkheden.

De Winkler Prins is zelf aanwezig met voorlichting over de VMBO-techniek bovenbouw en het project Techforfun. Techforfun is een project waarbij ruim 1200 leerlingen uit de groepen 5, 6, 7 en 8 techniekles krijgen op de de Winkler Prins. Met als doel om techniek een prominentere plaats te geven op de basisschool. Maar daarnaast ook om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het tekort aan technisch geschoold personeel. Vrijwilligers begeleiden de leerlingen met het maken van werkstukken als vogelhuisjes, ballonracers en zenuwspiralen. Het project wordt financieel ondersteund door het bedrijfsleven. Het levert niet alleen betere technieklessen op, maar verbetert ook de doorlopende leerlijn.

Het project heeft al meerder prijzen in de wacht gesleept, zoals ‘winnaar van de Onderwijsprijs voor de Provincie Groningen (2015)  en een nominatie voor de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam.

De brandweer geeft (onder voorbehoud) ook acte de presence. Het voorbehoud betreft evt. uitrukken i.v.m. brand. In ieder geval is er een voorlichtingsstand aanwezig.

Voor info:

  • UWV Hendrik Karssiens          T 06 2170 4061
  • Winkler Prins Roel Hummel                  T 06 1338 3798
  • Organisatie Henry Holwerda              T 06 1433 0343