in Stadskanaal: Sneu verlies in extremis voor SJS

Sven Rosevink plaaggeest voor Knoalsters

Het was best een aantrekkelijk affiche in Zaterdag 4E: SJS tegen HS’88. Dat is een ploeg uit de middenmoot tegen een team met titelaspiraties. Logisch, want de Hoogezandsters staan als tweede geklasseerd. De Knoalsters deden het vorige week prima tegen Amicitia VMC door die wedstrijd met 3-1 te winnen. Het zou een voorbode moeten zijn op een goed vervolg op eigen veld tegen HS’88: het begin was goed, het einde dramatisch: in blessuretijd sloegen de gasten toe: 2-3.

Door Dag in Dag uit / Gerry Grave

Stadskanaal – Ze waren goed flauw toen scheidsrechter Swart voor het laatst op zijn fluitje blies, de spelers van SJS. Sven Rosevink had net ervoor HS’88 naar 2-3 geschoten. Het betekende einde oefening voor de thuisploeg en ook nog eens een onterechte uitslag op het scorebord. SJS verdiende meer, namelijk een punt. Of het nu 2-2 zou zijn of 3-3, dát maakte niet zo gek veel uit, maar met 2-3 kregen de gasten net even te veel. Het deerde Rosevink niet: hij vloog als een dolle naar de bank waar oefenmeester Marcel de Groot de koning te rijk was. Hij vond de winst van zijn ploeg verdiend, maar daar waren de meningen dus over verdeeld.

SJS begon uitstekend aan de wedstrijd. Daar waar Jan Springer vorige week nog een juweel van een goal maakte, daar deed hij het nu weer: veertig tellen en 1-0 voor de Stadskanaalsters die de pikstart een goed vervolg hadden kunnen geven, want de 2-0 was zeker mogelijk geweest: Ivanildo Eind was dicht bij succes na een kwart wedstrijd spelen. Assistent-trainer Johan Schuur van SJS had goed ‘de p in’ en schudde duidelijk nee. Hij moet hebben gedacht ‘daar gaan we weer: wederom voetballend heel aardig, maar de kansen niet (genoeg) benutten’. Dat gold later ook toen Springer nog eens had kunnen scoren. Het laatste kwartier tot aan de rust was echter voor de bezoekers die enigszins afwachtend speelden en kennelijk wisten van het SJS-euvel, namelijk te veel fouten maken en te weinig scoren. Ze sloegen nog bijna toe ook. Vooral topscorer Sven Rosevink was gevaarlijk. Een drietal kansen bleef onbenut en dus ging SJS knap met 1-0 de rust in.

Zou het dan toch? In de rust in de bestuurskamer hadden ze er wel vertrouwen in en waarom ook niet? Bestuurslid Jan Kruize: ,,Zij moeten natuurlijk komen en dan krijgen wij meer ruimte. Dat kan nog wel wat worden.” Daartoe kwam het niet. Sterker: SJS leek de wedstrijd binnen drie minuten uit handen te geven: negen minuten na de aftrap voor de tweede helft was het Aron Oortwijn die de gasten langszij bracht door een strafschop te benutten. De scheidsrechter oordeelde hands van SJS’er Tom Timmer. Een minuut daarna had Sven Rosevink de 1-2 kunnen maken. Hij verzaakte, maar ploeggenoot Miquel Korte deed dat wél een minuut na de inzet van Rosevink.

De wereld zag er toen een stuk anders uit voor alles wat SJS lief heeft. De grote vraag was dan ook hoe de achterstand om te zetten in ten minste een gelijke stand. Een andere grote vraag was wie de dadendrang van HS’88 zou stoppen, want de 1-3 leek eerder in het verschiet dan de 2-2. Toch werd het gelijk: SJS’ clubtopscorer Jan Springer deed het. Met nog een minuut op de klok tikte hij binnen en was de vreugde heel groot bij de gastheren die het punt absoluut verdienden op basis van een prima eerste helft. Heel lang mochten Springer en de zijnen er niet van genieten. Het gold evenmin voor SJS-rechtsback Christian Apperlo die moest toezien hoe Rosevink zijn ploeg aan de winst hielp: uit een corner zorgde hij voor de drie punten voor de bezoekers. ,,We verdienden een punt. 2-2 zou terecht zijn geweest”, vond Apperlo. Het mocht niet zo zijn en dus moet SJS nog steeds naar beneden kijken, maar het moet al raar lopen wil deze ploeg zich niet handhaven. Daarvoor is het spel van de ploeg te goed.

SJS-HS’88 2-3

Scoreverloop: 1. Springer 1-0, 54. Oortwijn 1-1 (strafschop), 56. Korte 1-2, 89. Springer 2-2, 90. Rosevink 2-3.
Scheidsrechter: Swart.
Toeschouwers: 125.

SJS: Rozema; Apperlo, Sieders, Venema (84. Smid) en Nomden (78. Seep); Rijkens, Slagveer en Timmer; Zuidema, Springer en Eind (74. Hidding).

 

=