in Stadskanaal: ‘P€ngels Outdoor & Vrije Tijd’ is al vijf jaar een unieke zaak

 

“9 juni bestaan we 5 jaar!”

 door Jaap Ruiter

P€ngels Outdoor & Vrije Tijd aan de Hoofdstraat 28 in Stadskanaal is niet alleen uniek in zijn soort maar breidt ook gestaag uit. De onderneming van Stieneke en Christa Gersonius bestaat in juni vijf jaar en is gespecialiseerd in outdoor- en vrije tijdskleding en buitenleven.

Elegantere wandelschoen
“Activiteiten in de buitenlucht worden steeds populairder”, weet Stieneke uit ervaring. “Wij bieden met P€ngels Outdoor & Vrije Tijd kleding, schoeisel, bescherming en diverse accessoires voor allerlei aspecten van het buitengebeuren. Daarbij maakt het niet uit of je gaat wandelen, fietsen, vissen, jagen of kamperen.” Onlangs is het assortiment van de enige outdoor-onderneming uit de regio uitgebreid met het schoenenmerk ‘Dolomite’, dat een prima aanvulling is op bestaande merken als Columbia en GriSport. “Dolomite biedt een keur aan meer elegantere wandelschoenen. Het is Italiaans design en de leren schoenen zijn hand gemaakt.

Pinewood, Catter en Gumbies
Verder is P€ngels Outdoor & Vrije Tijd exclusief dealer van het merk Pinewood, dat een toonaangevend merk is als het gaat om kleding en accessoires voor actieve outdoor-mensen. Pinewood levert jacht-, visserij- en hondensport en outdoorkleding voor zowel volwassenen als kinderen. Maar dat is nog niet alles wat betreft uitbreiding van het assortiment: “We hebben sinds kort de duurzame en milieuvriendelijke producten van ‘Catter’ opgenomen in ons assortiment waardoor onze camping-gerelateerde artikelen fors zijn uitgebreid met ondermeer eetgerij, kachels en kooktoestellen”, vertelt Christa. “Alles van ‘Catter’ wordt in Europa gefabriceerd. Verder zijn wij de enige in de provincie die de populaire ‘Gumbies’ verkopen. Dat zijn slippers die gemaakt zijn van canvas en gerecyclede autobanden.”

‘Zeer goed!’
Behalve het unieke assortiment en het stoere interieur van veel hout onderscheidt P€ngels Outdoor & Vrije Tijd zich ook door de klanten altijd even gastvrij en vriendelijk te ontvangen. “Daarnaast denken wij graag mee als dat op prijs wordt gesteld en geven goed en deskundig advies en informatie als dat nodig is”, voegt Stieneke er aan toe. “Onlangs zijn wij bezocht door een Mystery Guest, die een aantal winkels in Stadskanaal onderzocht op klantvriendelijkheid en beleving. Wij scoorden op deze twee belangrijke onderdelen heel goed. Ja, daar zijn we erg trots op. Het is voor ons een teken dat we het goed doen.”

Facebook
P€ngels Outdoor & Vrije Tijd is tevens aangesloten bij de ‘Stichting Westerwolde’ en is gevestigd aan de Hoofdstraat 28 in Stadskanaal. Telefoon: 0599-613 185. Voor meer informatie of om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen kunt u een kijkje nemen op de Facebookpagina www.facebook.com/PengelsOutdoorVrijeTijd.