in Stadskanaal: Geweldige voorstelling op Dé Grote SchoolAvond

 

De afgelopen maanden is er door een grote groep leerlingen van de locaties Engelandlaan en Maarsdreef hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Grote SchoolAvond. Er werd een complete voorstelling in elkaar gezet. De deelnemende leerlingen leverden een bijdrage als vlogger, decorbouwer, muzikant, zangeres, danser of toneelspeler en het maken en repeteren gebeurde onder leiding van een regisseur/dramadocent en andere docenten.

Donderdag 8 juni was dan eindelijk dé Grote SchoolAvond. De zaal van Theater Geert Teis was helemaal gevuld met familie, vrienden en bekenden en zij bleken niet bepaald voor niets te zijn gekomen: de voorstelling “Beste mensen” was een geweldige voorstelling! Het verhaal over gebeurtenissen in het dorp (de burgemeester ging dood en er moest worden gezocht naar een nieuwe) werden op een fantastische en vaak humoristische manier neergezet door alle toneelspelers in een mooi decor en afgewisseld en geïllustreerd met flitsende dansen en passende muziek. Terecht was er veel bewondering, applaus en een roos voor alle leerlingen.

Ook het docentencabaret viel in de smaak en was af en toe hilarisch, vooral als docenten op de hak werden genomen.

Avonden als deze zijn hoogtepunten. Het is wat leerlingen zich vaak heel lang blijven herinneren en maakt ons als personeel extra blij met en trots op het werken met leerlingen in deze leeftijd!