in Schoonloo: Cross triatlon in ‘t Loomeer – Swim-Bike-Run-Fun

Het Loomeer (Schoonloo) zal op zondag 11 juni de locatie zijn waar de 1e Swim-Bike-Run-Fun Cross Triatlon zal plaatsvinden. De deelnemers zullen ca 350 meter zwemmen in het Loomeer en aansluitend 10 km mountainbiken richting het Zwatte water en als laatste afsluiten met crossloop van 5km door natuurgebied de Tweelingen. Een nieuw kleinschalig evenement in het Unesco Geopark de Hondsrug.

 We bieden de mogelijkheid om solo,  in een duo of trio deel te nemen, omdat niet iedereen vaardig is op alle drie onderdelen. Tevens bieden we ook de mogelijkheid om het laatste onderdeel, de crossloop, te doen met een aangelijnde hond (Canicross) Deze vorm van een cross triatlon is uniek. Het belooft zowel voor de deelnemer als het publiek een spektakel te worden die nog niet eerder is vertoond. Het gehele parcours is onverhard. Er kunnen maximaal 50 deelnemers starten met het zwemonderdeel. 

 De organisatie ligt in handen van Stefan Ottens, Aaldert van der Tuuk en Zeger Zeilemaker.  De Belangen vereniging Schoonloo, Staatsbosbeheer, sportdorp Grolloo en de gemeente Aa en Hunze maken dit initiatief mogelijk.

 De inschrijving start op 19 april en blijft open totdat zich 50 starters hebben aangemeld. Aanmelden kan via email: triatfun@gmail.com. De kosten zijn €10,00 voor individuele deelname en respectievelijk €12,50 en €15,00 voor duo’s en trio’s.

Inschrijven en meer informatie:
triatfun@gmail.com

 Contactinformatie:

Website:

http://www.schoonloo.com

Facebook:

https://www.facebook.com/Triatfun