In Gieten: Ruim 500 deelnemers aan succesvolle MTB-tocht Toer Fiets Club Gieten

 

Toer Fiets Club Gieten organiseerde zondag weer de jaarlijks MTB-tocht. De deelnemers konden zich inschrijven in de kantine van de plaatselijke ijsbaan. Ze konden kiezen uit drie afstanden: 35, 45 en 55 kilometer. Jan Hartlief, coördinator MTB Toer Fiets Club Gieten, is na afloop zeer tevreden over het aantal deelnemers dat met ruim vijfhonderd vergelijkbaar is met voorgaande jaren.

“Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagd evenement. De reacties van de deelnemers na afloop waren positief en we hebben de nodige complimenten gekregen over de uitgezette routes. Onze routes zijn zeer afwisselend en daardoor onder mountainbikers zeer geliefd. Ons parcours gaat deels over bestaande mountainbike routes en verder over weilanden, verharde en onverharde wegen en padden, door het bos met daarin de nodige heuvels en vlakke stukken”.

Voor de deelnemers die uit de wijde omgeving komen, wachtte in de kantine na afloop een stevige bord eigen gemaakte snert of een broodje knakworst. Jan Hartlief benadrukt de enorme inzet van de vrijwilligers tijdens de tocht. “Om deze tocht te kunnen organiseren is de inzet van vrijwilligers onontkoombaar. Wij hebben gelukkig een zeer hechte groep van vijftig vrijwilligers waar we altijd een beroep op kunnen doen want zonder vrijwilligers geen toertocht”. (dagindaguit.com/Martin Zaagman)