in Gasselte: Eerste cross-triathlon Gasselterveld nagenoeg uitverkocht 

Op 9 juli zal rondom het Gasselterveld de eerste RUNFORESTRUN Cross Triathlon plaatsvinden. De deelnemers zullen zwemmen in het blauwe water van de voormalige zandafgraving, aansluitend mountainbiken over het noordelijk deel van de MTB Route Gieten en als laatste afsluiten met een pittige trailrun route die deels ook over de hoog aangeschreven MTB route loopt. De kortere afstanden waren al snel vol. Momenteel zijn er nog slechts enkele plekken vrij voor de lange afstand solo en/of 

In goed overleg met Staatsbosbeheer en de Gemeente Aa & Hunze wordt het evenement op deze locatie georganiseerd. Sinds dit jaar heeft het Gasselterveld deels een recreatieve bestemming. Er wordt normaal gesproken afgeraden buiten het afgebakende zwemgedeelte te zwemmen. Alleen door adequate veiligheidsmaatregelen kan dit evenement georganiseerd worden. De zwemmers van dit evenement zullen worden beveiligd door duikteams van VGDiving uit Wildervank en kajakkers van kanovereniging de Futen Zuidlaardermeeren.

Het belooft zowel voor de deelnemer als het publiek een spektakel te worden. De deelnemers rennen eerst over het strand naar het zwemwater, waden door het zwemwater en rennen over het eiland alvorens zij aan de eerste zwemronde kunnen beginnen. team. Iedere zwemronde is 500 meter, de fietsronde 15 km en de looprond 6km. Afhankelijk van welke afstand je aflegt, L-XL-of-XXL, leg je één, twee of drie rondes af van ieder onderdeel. Het parcours is volledig onverhard en kent enkele pittige stukken.

De organisatie ligt in handen van evenementenbureau adam&events en werkt bij dit evenement samen met de Toer Fiets Club Gieten. Het evenement trekt deelnemers uit alle hoeken van Nederland. Drie kwart van de deelnemers komen van buiten Drenthe.

De start van de langste afstand is 10.00 uur, de middelafstand deelnemers starten om 12.30 en de kortste afstand start om 14.30 uur.
Locatie: Hemelriekje/Gasselterveld. Houtvester Jansenweg Gasselte.

Er is geen daginschrijving.

Inschrijven en meer informatie:

www.runforestrun.nl/cross -triathlon

Foto: Tinus Knegt