in Emmen: MTC De Hondsrug rijdt voor de Hooimijt

Stadsboerderij De Hooimijt is dit jaar het goede doel waar Motor Toer Club De Hondsrug voor in actie komt. Op zaterdag 9 september is namelijk weer de jaarlijkse goede doelen toertocht. Het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan De Hooimijt, dat is gevestigd in de voormalige dierentuin in Emmen.

Iedere motorrijder kan aan de toertocht meedoen. De start is tussen 9.30 en 10.00 uur bij Motorhuis Bakker in Nieuw-Weerdinge. Daar is ook de finish. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per deelnemer. De route kan zowel individueel als in een groep worden gereden. Er zijn motorrijders beschikbaar die een groep kunnen aanvoeren.

Meer informatie over de route is beschikbaar bij Jans Heijne, tel. 06 8362 3800. Aanmelden kan nu al via de link op www.mtcdehondsrug.nl.

De Hooimijt bestaat zeven jaar en is een zorgboerderij met drie vestigingen in Emmen, één in Klazienaveen en één in Weerdinge. De Hooimijt biedt dementerenden bijzondere activiteiten en leuke dagjes uit. Met 25 personeelsleden en een grote groep vrijwilligers ondersteunt de Hooimijt maar liefst 140 ouderen. “Dieren brengen rust”, weet Sienie Fischer van De Hooimijt. “Het is daarnaast ook leuk en uitdagend voor de ouderen om mee te helpen op de kinderboerderij door bijvoorbeeld de dieren te verzorgen. Dieren doen het erg goed bij de mensen.”

Foto: Deelnemers aan de start in 2016