in Dalen: Politie stelt onderzoek in naar bedrijfsinbraak

De politie stelt een onderzoek in naar een bedrijfsinbraak aan het Kleine Veld in Dalen. In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 mei hebben onbekenden meerdere ruiten van de speciaalzaak vernield. Vermoedelijk zijn er diverse professionele gereedschappen en apparaten weggenomen. De eigenaar van het bedrijf gaat aangifte doen.

De politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de mogelijke daders van de inbraak. Op de Laan van de Bork in Emmen zagen agenten een auto met dusdanig hoge snelheid rijden, dat zij de inzittenden wilden controleren. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk draaide de auto een doodlopende straat in. Aan het eind van de straat sprongen twee personen uit de rijdende auto, waarna de auto tegen een garagebox tot stilstand kwam. Beide inzittenden wisten ondanks een zoekactie te ontkomen. In de auto werden diverse gereedschappen aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van de bedrijfsinbraak. De auto en de goederen zijn in beslag genomen.

Nader onderzoek
De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de auto, de inzittenden van de auto, de inbraak en de gestolen en de aangetroffen goederen. Sporenonderzoek en het uitkijken van camerabeelden maken daar onderdeel van uit.