in Dalen: Magisch Drenthe deed mee in het Project Gastvrijheid en Streekeigen ondernemen

Op donderdag 15 juni is bij de Kookpub te Dalen een sessie van het project Gastvrijheid & Streekeigen ondernemen georganiseerd. Doel van de sessie was om toeristen Drenthe niet alleen te laten beleven maar ook te laten proeven.

Aanwezig waren een aantal eigenaren van restaurants, B&B’s, kookstudio’s, producenten van streekproducten, distributeurs, studenten, marketeers, ambtenaren en een beheerder van Staatsbosbeheer.

Anneke van Engen was namens Magisch Drenthe aanwezig om haar steentje bij te dragen. Magisch Drenthe is de handelsnaam van ToReCo (Toeristisch Recreatief Coevorden), en regelt de marketing en promotie in het gebied van gemeente Coevorden.

Dit project is een samenwerking tussen vijf gemeenten in Zuid Oost Drenthe: Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Aa en Hunze en Hoogeveen samen met Recreatieschap Drenthe en de Provincie Drenthe.

Tijdens de sessie kwamen prachtige ideeën op tafel maar ook kwam naar boven wat de redenen waren wat de ondernemers tegenhield om met streekeigen producten te gaan werken. Om nog meer resultaten uit deze samenwerking te krijgen krijgt deze bijeenkomst nog een vervolg.