Hét Duurzaam Drenthe Event groot succes: Duurzame initiatieven beloond tijdens drukbezocht event

Greenwaste uit Hoogeveen is uit 27 inzendingen verkozen tot ‘Het Duurzame Drentse Bedrijf 2017’. Dat werd vanmiddag bekend tijdens Hét Duurzaam Drenthe Event in het provinciehuis in Assen. Johan van Dijk uit Emmer-Compascuum is uitgeroepen tot de eerste ‘Duurzame Drentse Willie Wortel van 2017. Het event kon rekenen op meer dan 250 bezoekers.

Afvalmanagement met focus op kostenreductie
Greenwaste ontzorgt ondernemingen door hun volledige afvalproces te organiseren en te monitoren. Zij duiken letterlijk in de containers van hun klanten om zo alle soorten afval in kaart te brengen waardoor maximaal hergebruik wordt gerealiseerd. De jury was onder de indruk van het aanstekelijk enthousiaste ondernemen en het slim samenwerken met andere partijen. Greenwaste levert hiermee een enorme bijdrage aan de afvalreductie en houdt de lijnen tussen klant en verwerker kort zodat het aantal kilometers klein blijft.

Recyclesysteem voor hagelpatronen
Johan van Dijk mag zichzelf, met de Willie Wortel award, dit jaar dé Drentse duurzame uitvinder noemen. De jury koos zijn uitvinding uit zeven inzendingen. Van Dijk heeft een prototype van een machine gemaakt waarmee hulzen, die in groten getale achterblijven na het kleiduivenschieten, worden gerecycled. De machine scheidt het plastic (70%) van het metaal (30%). Beide materialen kunnen daarna worden hergebruikt. Van het plastic maakt hij printdraad voor 3D printers.