De Bruiloft der Zeven Zigeuners in het Kleine Kerkje in Gieterveen

Op 17 juni brengt Zadar in het Kleine Kerkje het verhaal van ‘De Bruiloft der Zeven Zigeuners’ naar het bekende verhaal van de Nederlandse schrijver en Balkankenner A. den Doolaard. Deze roman was destijds zo aansprekend dat tienduizenden Nederlandse toeristen in de jaren ’70 en ’80 een bezoek brachten aan het dorpje Ohrid.

Het verhaal speelt in de periode voor de Tweede Wereldoorlog in Joegoslavië. Het vertelt over de fotograaf Branko Markovitsj en het meisje Doesjka. Branko is 34 jaar en heeft een wild leven achter de rug. Op zijn reizen spelen zigeunermuzikanten een grote rol. Tijdens elke reis wordt Branko hartstochtelijk verliefd op een andere vrouw. Al die liefdes eindigen treurig maar, in Ohrid in Macedonië, leert hij de 20-jarige Doesjka kennen. Na drie dagen vraagt hij haar ten huwelijk. Op de vooravond van hun bruiloft wordt gegeten, gedronken, gedanst en natuurlijk muziek gemaakt. Wanneer zijn vrienden hem door middel van de muziek nog eens herinneren aan al de andere liefjes die Branko heeft gekend , slaat de twijfel toe: “Is hij de lieve onschuldige Doesjka eigenlijk wel waard?”

Zadar is in oktober 1984 opgericht en bestaat uit muzikanten die al in diverse ensembles ervaring hebben opgedaan met volksmuziek uit Oost Europa. Aanvankelijk heeft dit orkest zich gespecialiseerd in muziek uit het voormalig Joegoslavië en heeft het orkest veel opgetreden voor Joegoslaven in Nederland. Naast volksdansmuziek heeft het ensemble ook Jiddische liederen en Klezmer muziek op het repertoire.
Orkest Zadar vertelt het verhaal, speelt de liederen en dansmuziek en brengt de bruiloft weer tot leven!

Aanvang: 20:00 uur. Locatie: Broek 2 in Gieterveen. Entree € 10 Kaarten via info@hetkleinekerkje.nl, telefonisch 0599-648574 of aan de zaal.