Daisy door naar de landelijke finale Popsport

Singer-songwriter Daisy (Madelief Gal) uit De Wijk gaat door naar de landelijke finale van Popsport. De 16-jarige singer-songwriter werd zondagmiddag 2 juli unaniem gekozen tijdens de eerste Drentse Popsport finale in de Nabershof in Emmen. De komende maanden gaat Daisy het landelijk traject volgen dat in november wordt afgesloten met een optreden in de Q-Factory in Amsterdam. In totaal waren er acht Drentse acts die meededen aan het coachingsprogramma Popsport 2017, waaronder vijf dj’s die 6 juli strijden om een landelijke finaleplaats.

Popsport is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer-songwriters en dj/producers in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Zij worden een periode begeleid door professionals om zo stappen te maken in hun muzikale ontwikkeling. Onderdeel van het traject zijn een aantal liveoptredens, waaronder in Drenthe een optreden op het Bevrijdingsfestival.

Tijdens de eindpresentatie in Emmen betraden singer-songwriters Daisy en Josie Miller en de band Triple Trouble een laatste keer gezamenlijk het podium. Na beraad van de jury van Popsport werd geconstateerd dat Daisy de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt. De singer-songwriter zal Drenthe niet alleen vertegenwoordigen in het landelijke traject van Popsport, maar krijgt ook een persoonlijke coach toegewezen en mag een bezoek brengen aan de Kytopia-studio in Utrecht.

De vijf dj’s die deelnemen aan Popsport Drenthe hebben hun eindpresentatie op 6 juli in café Lodewijk Napoleon in Assen. Ook hier zal een winnaar worden aangewezen die door mag naar het landelijke Popsport traject.