Bruidsbeurs bij De Wiemel in Gasselte

Bij Restaurant De Wiemel aan de Gieterweg 2 in Gasselte vindt op zondag 3 september de eerste editie van de Bruidsbeurs plaats. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bruidsparen zich oriënteren op alles dat te maken heeft met trouwen en bruiloften.

Door Eline Lohman

De Wiemel is een perfecte trouwlocatie. De sfeervolle, landelijk en romantische uitstraling van De Wiemel is een prachtige toevoeging aan je trouwdag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het restaurant de beurs organiseert, samen met andere ondernemers uit de regio. Het is een bewuste keuze om het evenement aan het eind van de zomervakantie te houden, vertelt Mieke Wubben.

“Wij hebben het gevoel dat tijdens de vakantie de meeste huwelijksaanzoeken worden gedaan. Wanneer mensen de beurs bezoeken, zit alles nog vers in het geheugen en dat maakt de voorpret alleen maar groter. Alle leveranciers die te maken hebben met bruiloften, zijn 3 september bij ons aanwezig om bezoekers te laten zien wat de mogelijkheden zijn.”

Bijvoorbeeld aanbieders van bruidskleding – inclusief kleine modeshows – en ringen, maar ook op het gebied van bruidstaarten, vervoer, boeketten en fotografie. Ook zijn er demonstraties, zoals van bruidskapsel. Mieke: “We proberen het totaalplaatje te bieden. Het is de eerste keer dat we de Bruidsbeurs organiseren, dus het is best spannend.” Tickets kosten in de voorverkoop vijf euro, 7 euro 50 aan de deur. Onder de bezoekers wordt een reischeque van 250 euro verloot. Zie ook de Facebook pagina van Restaurant De Wiemel.