Briljanten bruiloft in Odoorn: Echtpaar Plaggenborg viert 70 jarig huwelijk

Burgemeester Jan Seton is deze week de derde burgemeester die het echtpaar Plaggenborg welkom mag heten op hun trouwdag. Burgemeester Tryntsje Slagman-Bootsma kwam het echtpaar feliciteren toen ze 60 jaar waren getrouwd. Bij het 65-jarig huwelijk was het burgemeester Marco Out en nu bij het 70-jarig huwelijk is het burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn die namens het gemeentebestuur de felicitaties kwam overbrengen.

Jans Plaggenborg (92) en Truida Plaggenborg-Wolgen (90) wonen met veel plezier in de Paasbergen in Odoorn. Jans Plaggenborg is geboren in Valthermond en zijn echtgenote in Ter Apel. Dit was ook de plaats waar ze elkaar hebben leren kennen namelijk bij de bioscoop. De huwelijksvoltrekking vond plaats in het gemeentehuis van Exloo. Het jonge echtpaar ging inwonen bij de ouders van Jans Plaggenborg in Valthermond. Na hier vier jaar te hebben gewoond kwam er een woning beschikbaar in Valthermond. Deze woning moesten ze wel met drie andere huishoudens delen. Het echtpaar heeft tot veertien jaar gelden altijd in Valthermond gewoond.

Jans Plaggenborg heeft gewerkt in de landbouw en bij de Akzo in Emmen. Truida Plaggenborg heeft heel altijd veel huishoudelijk werk gedaan zowel bij haar zelf als bij anderen. In zijn vrije tijd was Jans veel in de tuin te vinden wat één van zijn grootste hobby’s was. De vakanties werden vaak door gebracht in Oostenrijk. Daarnaast stapten ze regelmatig samen op de fiets richting Musselkanaal en in het weekeinde gingen de voetjes van de vloer want dansen mochten ze allebei graag.

Dat ze al zeventig jaar gelukkig getrouwd zijn komt volgens Truida Plaggenborg door niet bij elkaar weg te gaan want dan hou je het volgens haar lang vol.

Jans en Truida Plaggenborg hebben drie kinderen, zeven kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. (Week in Week uit/Martin Zaagman)